9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Nagy sikert aratott a Mi Hazánk szakszervezeti kerekasztal beszélgetése

– A Mi Hazánk Mozgalom tartotta az ország legnagyobb majálisát, melynek része volt a szakszervezeti kerekasztal beszélgetés is. Részt vett rajta Radics Gábor, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kiss László, az Esztergom Gépkocsigyártók Független Szakszervezetének elnöke, és Vidó Attila, a Hivatásos Tűzoltók Független szakszervezetének volt alelnöke – írja közleményében Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke. Folytatás alább.

Bár hallottuk, hogy az ATV egyik műsorában bizonyos baloldali véleményformálók sérelmezték, hogy a Mi Hazánk rendezvényén szakszervezeti programra is sor kerül, mi nem az ő logikájuk alapján válaszolunk minderre.

Nem azt szeretnénk, hogy az ország valamennyi szakszervezete egyetértsen minden kérdésben velünk, hanem határozott célunk új irányt szabni a dolgozói érdekképviseletnek.

Meggyőződésünk, hogy a szakszervezetiség úgy lesz képes erőre kapni és hitelessé válni, ha egyetemesen a magyar dolgozók pártján áll, nem pártpreferenciákat néz, hanem azt, ki és hol tud segíteni a magyar munkavállalóknak. Egy szakszervezeti tagság vagy akár egy munkahelyi közösségen belül nincs jelentősége a jobb- és baloldali felosztásnak, mert ott közös az érdek. A bérek európai színvonalra való emelése, emberhez méltó munkakörülmények megteremtése és hatékony és gyors érdekvédelem az ország valamennyi munkavállalója számára.

Kik ezekért a célokért dolgoznak, ránk mindenben számíthatnak, ennek szellemében rendeztük meg május 1-i kerekasztal beszélgetésünket, és így megyünk tovább, hogy Magyarország végre az az ország lehessen, ahol a magyar dolgozó az első.

További híreink

Anyára és lányára dőlt egy fa Budapesten

Dunai Tibor

Vízvezeték-szerelőnek adták ki magukat, vitték az ékszert és a pénzt

Szabó Norbert

Egymilliárd eurót szán a német kormány a “szélsőjobb” elleni harcra

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen