17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Nagykovácsi lakos az egyik koronavírusos beteg

Meg nem erősített információk szerint az illetőt napokig a Szent János kórházban védőfelszerelés nélkül kezelték.

A budai agglomerációban található Nagykovácsiban is felütötte fejét a koronavírus. Kiszelné Mohos Katalin, a település polgármestere a Facebook-on arról tájékoztatta a helyieket, hogy a koronavírussal fertőzött betegek közül egyikük nagykovácsi lakos. Mint írta, az Érdi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztályának vezetőjétől azt a tájékoztatást kapta, hogy a beteget a Szent László kórházban kezelik, a családtagjai ugyanott karanténban vannak. – A járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás megkezdődött, a lehetséges kontaktokat határozatban értesítik a tennivalókról – közölte a polgármester. Elmondta azt is, kontakt személynek az számít, aki zárt térben, kétméteres távolságon belül, 15 percnél tovább volt együtt a fertőzött személlyel. Jelenleg Nagykovácsiban nincs karanténban senki.

Nem hivatalos információk szerint a Nagykovácsiban lakó beteg azonos azzal a személlyel, akit csütörtök reggelig a Szent János kórházban védőfelszerelés nélküli orvosok és ápolók kezeltek. Sajtóhírek szerint az illető még szombat este jelezte telefonon, hogy napok óta lázas, ezért mentővel a Szent László kórházba vitték. Ott azonban a protokoll alapján úgy ítélték meg, hogy feltehetően nem koronavírusos, mert nem járt külföldön, és nem volt kapcsolatban gyaníthatóan vírusos személyekkel. A beteget ezután a Szent János kórházba szállították, ahol napokon keresztül megfelelő védőfelszerelés nélkül ápolták a kórház dolgozói. Végül csütörtök reggel, egy teszt alapján derült, ki, hogy az illető valóban koronavírussal fertőződött meg, így visszaszállították a Szent László Kórházba.

Ismert, mára 19-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma hazánkban. A koronavírus.gov.hu oldalon fellelhető adatok szerint három magyar férfinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, az egyik fertőzött egy 67 éves magyar férfi, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozik, a másik egy 41 éves magyar férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, a harmadik pedig egy 27 éves magyar férfi, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel. Mindhárman a Szent László kórházban vannak elkülönítve.

További híreink

A kommunista bűnösöket megmentő Göncz Árpádot méltatják a Liberálisok 1956 kapcsán

Kemény János

Mi Hazánk- “Nem kell a harmadik McDonald’s Kecskemétre, járványszolidaritási adót a koronavírus haszonélvezőire!”

Irányi Dániel

Magyar Jelen archív: elhallgatott történelmi tények, a magyar ’56 nyomán megostromolták a francia kommunisták székházát

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen