21.9 C
Budapest
2020. szeptember 19., szombat
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Kiemelt

Nagyobb gazdasági kieséssel számol a kormány

Konferenciát tartott a Világgazdaság, melyen Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár beszélt a magyar gazdaság jövőjéről, melyen elsősorban unortodox eszközökkel javítana a kormány.

Az eddigi 3 százalékról 5,1 százalékra módosította a várható gazdasági visszaesésre vonatkozó előrejelzését a kormány – derült ki a Világgazdaság csütörtöki konferenciáján. Emellett az is elhangzott, hogy 2021-re új növekedési tervet készít a kormány.

A 2019-es növekedés optimista jövőt vetített előre, még a konvergenciaprogramban is optimisták voltunk a 3 százalékos gazdasági visszaeséssel, ezt azonban 5,1 százalékos csökkenésre kellett módosítanunk – mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a Világgazdaság csütörtöki konferenciáján.

A portfolio.hu beszámolója szerint a politikus kiemelte, 2021 a gazdaság újraindításának éve lesz, új növekedési tervet készít a kormány, elsősorban unortodox eszközökkel.

– Az EU-s finanszírozás szempontjából kedvező helyzetben vagyunk, januártól megkezdjük a 2021-27-es időszakot, új források áramolnak be, valamint a 750 milliárd eurós helyreállítási alapból is jut Magyarországnak – hívta fel a figyelmet a PM államtitkára. Hangsúlyozta,  jövőre összesen 51,3 milliárd euró uniós forrás áll majd rendelkezésre, ebből 20,5 milliárd euró kohéziós alapból származik. A helyreállítási alapból 6,2 milliárd euró vissza nem térítendő forrás mellett 10 milliárd euró összegű hitelkeret is rendelkezésre áll majd.

(Forrás: portfolio.hu)

 

Kapcsolódó híreink

Jövőre betiltják Magyarországon az egyszer használatos műanyagokat

Szabó Norbert

1834 főre nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt 16 krónikus beteg

Szabó Norbert

Újabb migráns-alagutat találtak a határnál

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben