21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Humor Kiemelt Videó

“Nagyon bizalmi” volt a légkör a Jobbik választmányi ülésén (videó)

A Jobbik választmányi ülésén jártunk- tepertős pogácsával ugyan nem kínáltak bennünket, viszont a szebb múltat is megélt párt Üllői úti irodája az évek során maga is töltelékként simult be a közvetlen szomszédságában található Momentum, illetve DK-bázis közé. A három porta között már egészen biztosan nem “tilos az á” , a Jobbik anyagi jövője szempontjából az egyetlen járható út Gyurcsányékkal van kikövezve.

Magáról az irodáról még annyit érdemes elmondani, hogy a régi idők szelei nem tűntek el nyomtalanul. Történelmi nagyjaink egészalakos fotói mellet ott virít a Trianon előtti Magyarország térképe is, de olyan választmányi taggal is találkoztunk, aki még mindig a 2010 körül vásárolhatott Kárpátia-pólójában érkezett. Valószínűleg hozzá nem jutott el sem a Jobbik balratolódása, sem az együttes “Egyszerűen senkik vagytok” c. nótája.

A helyszínre igyekvő választmányi tagok a párton belüli folyamatos feszültségek miatt ültek össze, de Ander Balázstól már az elején megtudtuk, hogy olyan jelenetekre még a felforrósodott hangulat ellenére sem lehet számítani, mint a legutóbbi disznóvágáson.

Több régi harcostárs is megérkezett, jóllehet érdemben nem szerettek volna nyilatkozni egyik stábnak sem. Makai Tibor és Staudt Gábor sem volt bőbeszédű, de utóbbitól megtudtuk, hogy a Jobbikra nem tekint aranytömbként, így ennek ellopása miatt biztosan nem fog utána vizsgálódni semmilyen bűnüldöző szerv.

Dudás Róbert jó eséllyel kihátrálhatott Jakab mögül, mert szerinte belső ügyeket nem szabad kiteregetni a sajtónak, márpedig Jakab Péter maga posztolt arról, hogy feljelenti Potocskánét, aki véleménye szerint anyagi csődbe viszi a Jobbikot.

Bencze János, a méhészből lett politikus még ennyit sem volt hajlandó mondani, ő néma csendben (talán a szégyen miatt) bekullogott az épületbe, de ekkor méhkirálynőként megjelent Molnár Enikő (mamusz nélkül), akiről Ceglédi Zoltán elemző egy műsorban úgy fogalmazott, hogy politikai Dubajozásra kényszerítette Jakab Pétert. 

Csak nagyon röviden, az elmúlt hetek főbb eseményei:

-A Jobbik elnökségi tagjai Potocskáné vezetésével kezdeményezték, hogy Molnár Enikő ne legyen többet ott az elnökségi üléseken és ne dönhessen érdemi kérdésekben.

-Jakab Péter kirohant egy megbeszélésről és arra panaszkodott, hogy szervezkednek ellene.

-Jakab feljelenti Potocskánét hűtlen kezelés miatt.

-Egy jobbikos önkormányzati képviselő etikai eljárást indít Jakab ellen.

-Ander Balázs levele kiszivárog, amelyben Jakab pszichés akadályoztatásáról beszél.

Ezekkel az előzményekkel ült össze a párt választmánya, ahol arról lettek volna hivatottak dönteni, hogy a kialakult válság miatt össze kell-e hívni egy újabb kongresszust. A legutóbbin 70%-al választották meg Jakab Pétert, de nem egészen 1 hónap alatt sikerült olyan mederbe terelnie a még megmaradt alkalmazottait, hogy valószínűleg megszűnt iránta a bizalom. Jakab ezt megérezhette, ezért erre a választmányi ülésre már el sem ment, helyette Facebook bejegyzéséban inkább lemondott. A frakcióvezetői pozícióját azért megtartja- ezzel duplaannyi fizetés jár.

A választmányi ülés így okafogyottá vált, de Jakab Péter lemondó soraiban külön kiemelte azokat, akikre mindvégig számíthatott és a bukásáig mellette álltakAz ő helyzetük most nem lesz könnyű, Jakab hívei a párt elnökségében is kisebbségbe kerültek. Az egyik ilyen Z.Kárpát Dániel, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy a Jobbikban “nagyon bizalmi a légkör”. Zé a légkört eléggé rosszul szimatolhatta ki, kérdésünkre még az ülés kezdete előtt is azt válaszolta, hogy nem tart attól, hogy a Jobbik kilakoltatná. Elképzelhető, hogy Jakab Péter Z.Kárpátot felültette, mert a Jobbik alelnöke néhány perccel az eseményt megelőzően izgatottan várt és nagyon bízott benne, hogy az elnök úr is meg fog érkezni.

Szerettünk volna magára az ülésre is bemenni, de ezt az ottlévő, adihaodas márkájú cipőben lévő jobbikos megakadályozta. Azt nem sikerült megtudnunk, hogy maga a választmányi ülés csak színjáták volt-e és a küldöttek már tudták, hogy a távolmaradó Jakab le fog mondani, vagy sem. Arról is csak találgatunk, hogy az ülés ideje alatt kikerült Jakab-poszt fényében miről beszélgethettek a bentlévők. De aggodalomra semmi ok: joggal feltételezhetjük, hogy ez is napokon belül ki fog szivárogni. Ha így lesz, megírjuk.

Frissítés:

Jakab Péter frakcióvezetői pozíciója is veszélyben van, a párt innen is leválthatja,  akár az is előfordulhat, hogy teljesen kiszorul a Jobbikból.

“A párt etikai bizottságától azt a visszajelzést kaptam, hogy a beadványom megérkezett, befogadták, jelenleg vizsgálati szakaszban van, eredmény sokkal későbbre várható. A Jobbik etikai bizottságánk több eszköze is van, amivel szankcionálhatják azokat, akiknél etikai vétséget állapítanak meg, ezek közül a legsúlyosabb a kizárás”

-mondta el telefonon az eljárás kezdeményezője, Varga Zoltán, aki Jobbik dunakeszi önkormányzati képviselője.

További híreink

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik parlamenti képviselője a Balatonon

Irányi Dániel

Mi Hazánk: október 15-e legyen a cigánybűnözés áldozatainak emléknapja!

Faragó Dániel

Jászsági közbiztonság- brutálisan megverték Pócs János lányát (videó)

szilardkrebsik

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen