35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírek

Napi Rusvai: az lenne a legjobb, ha az oltások beadása után(!) mindenki megfertőződne

A kormány álláspontja korábban az volt, hogy a megfelelő távolságtartással, a maszk szüntelen viselésével és az oltakozással a koronavírus eltűnik. Ugyanezt az álláspontot osztották a kormány szakértői is, köztük Rusvai állatorvos is.

Rusvai Miklós a minap érdekes nyilatkozatot tett, melyben a kormány korábbi poltikai és a saját korábbi szakmai álláspontjának is elllentmond.

  • Mindenekelőtt kiemelte, a kormány jelenlegi döntései arra engednek következtetni járványügyi szempontból, hogy ha a továbbiakban sem terveznek komolyabb korlátozásokat, például részleges vagy teljes lezárást, úgy a negyedik hullám tetőzése is csúszni fogm várhatóan decemberre.
  • A jelenlegi járványügyi adatok alapján a szakember becslései szerint decemberben tetőzhet a járvány, ezt követően pedig szépen lassan egyre kevesebb új fertőzöttet fognak regisztrálni. A szakember kiemelte, nincs ellenére a kormány reakciója a negyedik hullámra, azonban ő még ennél is nagyobb hangsúlyt fektetne az oltásra.

Meglátása szerint sokkal gyorsabban kilábalhatnánk a negyedik hullámból, ha az oltás után mindenki megfertőződne a vírussal, hiszen ahogyan ő maga is fogalmazott “ez adja a legjobb immunitást”.

“Tehát én a három oltásom után nagyon szeretnék most végre koronavírusos lenni, eddig ez nem történt meg, tehát nem volt olyan szerencsém, mert akkor már nyálkahártya-immunitásom, tehát hármas szintű immunitásom lenne”.

Rusvai szerint egyszer mindenki át fog esni a fertőzésen, ezért azt látja jó megoldásnak, ha az oltást követően megfertőződünk, hogy minden szinten kialakuljon a szervezetben az immunitás a vírussal szemben – összegzi a liner.

További híreink

Mi Hazánk: 13 megyei lista, 34 polgármesterjelölt és 1047 képviselőjelölt

Avar Álmos

Hétfőn megkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák

Varga Lilla

A NATO-csapatok Magyarországra telepítése ellen tüntet március 15-én a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben