35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

“Nem akarhatja, hogy az ő levegőjét szívjam, hiszen nem oltott” – üvöltötte egy nő a repülőn

Az alábbi felvételen egy hamisítatlan Covid-rettegő látható, amint a mellette ülő utas “védettségi” igazolványát követeli. Majd ennek hiányában rendőrséggel fenyegetőzik. A nő meggyőződése, hogy ő “védett” és “felelős állampolgár”, mivel beoltatta magát, ezzel “védve mindenkit”. Majd az oltatlan személyen kéri számon, hogy “miért ilyen felelőtlen”, és “miért teszi ki veszélynek” embertársait (akik már beoltatták magukat, így elvileg védetettek). 

De az oltottak sem menekülnek a “vírusszakértő” haragja elől. Őket emlékezteti, mindenki számára kötelező a maszkviselés a “biztonságunk érdekében”. Kivéve neki, ugyanis ő asztmás, tehát mentesül ez alól. Mindannyiunk szerencséjére az “elképesztően halálos” vírus kellően tisztelettudó ahhoz, hogy az általa megfertőzött asztmások kilégzéssel ne tudják terjeszteni a fertőzést, így aggodalomra semmi ok – legalábbis a felvételen hisztériázó nő logikáját követve.

A felvétel magyar felirattal ITT tekinthető meg.

A videóban szereplő nő ékes példája annak, hová fajulhat a média (és a politika) által generált beteges félelem.

Fotó: Facebook

 

További híreink

Olaszország: afrikai bevándorló végez alvázmosást az ivókútnál

Szabó Norbert

Csángómagyar pap az idei csíksomlyói búcsús szónok

Varga Lilla

Öt héttel az oltás után elkapta a koronavírust és kórházba került

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben