23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Nem csak elektronikai hulladékot, de névre szóló leveleket is kidobott az illegális szemetelő

Illegálisan próbált megszabadulni elektronikai hulladékaitól egy férfi Zalában. Annyira magabiztos volt, vagy éppen figyelmetlen, hogy a hulladékkal együtt névre szóló leveleket is kidobott. A környezetszennyező ellen vádat emelt az ügyészség – számolt be róla az atv.hu.

Elektronikai hulladékai mellé személyes adatokat tartalmazó iratokat is kiszórt egy férfi Zalaszentbalázs közelében. Mint kiderült, a lakásátalakítás következtében keletkezett szemétét rakodta le. 4-5 napon keresztül, több alkalommal is fordult. Utoljára több mint egy mázsa holmit vitt magával.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, mintegy tizenötször hat méteres területen szétszórta.

“A jogellenesen elhelyezett hulladékban más összetevők mellett veszélyes anyagokat is tartalmazó elektromos é s elektronikai berendezésnek minősülő elektronikai panelek is megtalálhatóak voltak, amelyek veszélyes hulladéknak minősülnek.”

Benedek Miklós, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke szerint

“az elektronikai hulladékok olyan összetett építésűek, amikben tranzisztoroktól kezdődően nyomtatott áramkörök vannak, nehéz fémek vannak, amelyek gyakorlatilag többszáz év alatt sem fognak lebomlani”.

A zaleszentbalázsiakat nagyon zavarja, hogy az erdőkben szemétlerakók létesülnek. Azt mondják: vannak olyan, akik már odáig sem viszik ki a szemetet. De hiába minden, ha nincs visszatartóerő. A mostani illegális szemetelő esetében is az ügyészség a vádemelés során mindössze arra kérte a bíróságot, az elkövetőt közérdekű munka végzésére kötelezze.

További híreink

Ózdi tömegverekedés: karókkal, vascsövekkel estek egymásnak

Irányi Dániel

Gulyás: Az oltási könyv fontos okirat lesz majd a tömeges oltást követő hónapokban

Irányi Dániel

Vatikán: az állásával játszik, aki nem oltatja be magát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen