1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Nem elég bátor a kormány politikája a Mi Hazánk szerint

Gyöngyöspatán a magyaroknak járna kártérítés, mert valójában ők az áldozatok, a börtönbiznisz felszámolásához pedig ki kellene léptetni hazánkat a strasbourgi bíróság fennhatósága alól a Mi Hazánk szerint, ám ezekhez nem elég bátor a Fidesz. Trianon századik évfordulóján még mindig jogfosztott közösségként élnek a magyarok a szomszédos országok közül többen is, lélekszámuk pedig folyamatosan csökken.

Magyarország számára a legnagyobb kihívás a demográfiai helyzetünk kezelése, ám minden pozitív intézkedés ellenére sem sikerült áttörést elérni, és a KSH adatai arra is rávilágítanak, hogy a termékenység elsősorban a cigányság körében nőtt. A magyarság lélekszáma továbbra is megfeleződik nemzedékenként, mialatt a cigányságé megduplázódik. A Mi Hazánk éppen ezért kizárólag olyan családtámogatási formákat támogat, amelyek a dolgozó családokat segítik, és nem erősítik a megélhetési gyermekvállalást. Álságos Orbán Viktortól a terhességmegszakítások számának csökkenéséről beszélni, hiszen az mindössze annak a következménye, hogy kevesebb a megfogant gyermek is; valójában az Orbán-kormány és a Gyurcsány-kormány abortuszpolitikája között semmi különbség nincs.
A cigányság folytatódó népességrobbanása további feszültségekhez fog vezetni, ráadásul a kormány a szegregáció esetében is fordítva ül a lovon: a Mi Hazánk szerint azoknak a magyar családoknak járna a kártérítés, akik arra kényszerültek, hogy másik településre járassák iskolába a gyerekeiket, ám ez fel sem merült a kormány részéről. Ez a folyamat, a spontán szegregáció évtizedek óta tart, és a nemzeti konzultáció sem fogja megoldani: radikális szemléletváltozásra van szükség.
Ahhoz sem elég bátrak, hogy kimondják: nemcsak a magyarországi börtönbiznisznek kell véget vetni, de nem állapot, hogy a bűnözők Strasbourgban harcolnak ki komoly pénzeket maguknak kártérítés címén. A Mi Hazánk szerint a probléma valódi kezeléséhez ki kell lépnünk a bíróság fennhatósága alól: a külföldi kiskaput sem hagyhatjuk nyitva.
Száz évvel a ránk kényszerített trianoni békediktátum után sem biztosított a magyar közösségeknek nemhogy az önrendelkezése, de még alapvető, már akkor is természetesnek számító emberi jogaikat is folyamatosan sárba tiporják az utódállamok, és lélekszámukban sem gyarapodó közösségekről beszélhetünk esetükben sem sajnos. A Mi Hazánk szerint határozottabb fellépésre van szükség a kormány részéről a határon túli magyarok jogainak érvényesítéséért, a magyar Országgyűlésnek pedig ki kell mondania a trianoni békeszerződés semmisségét.
Mi Hazánk Mozgalom

További híreink

Séta az életért – immár tizedik alkalommal

Szabó Norbert

Vékony Csongor Levente: minőségi jobboldalt építünk

Kemény János

Tíz év körüli fiatalok mérgezték meg társukat Borsod megyében

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben