3.9 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Nem indít saját jelöltet a Fidesz a dunaújvárosi időközi választáson

Nincs fideszes versenyző, a kormánypárt inkább Iváncsa polgármestere mellett kampányol a parlamenti mandátumért folytatott harcban.

Hosszú ideje nem volt példa arra, hogy a kormánypártok saját jelölt nélkül fussanak neki egy országgyűlési mandátum sorsát eldöntő választásnak. Dunaújvárosban ez már sejthető volt, ahogy arról beszámoltunk, még az év első napjaiban sem volt jelöltje a kormánypártoknak az időközi parlamenti választáson. Már akkor vélelmezhető volt, hogy a kormányerők a függetlenként induló jegyzőt támogatják majd.
A 24.hu információja szerint ez mostanra biztossá vált, hogy a február 16-i dunaújvárosi időközi parlamenti választáson ez lesz a helyzet, azaz nem lesz Fidesz-KDNP-s jelölt a szavazólapon a Fejér megyei 4-es választókerület egyéni képviselőhelyéért indulók között. Már december végén látszott, hogy a Fideszben szokatlan zavar uralkodik: miközben az ellenzéki induló, a jobbikos Kálló Gergely egy nap alatt leadta az induláshoz szükséges aláírásokat, a kormányoldalon azt is nyomozni kellett, hogy ki lesz vagy lehet az ellenfél.

Külsősöket ajánl a volt polgármester

A pártvezetésből származó lapértesülés szerint Cserna Gábor korábbi dunaújvárosi polgármester indítását fontolgatták a Fideszben, amit a hírportál kérdésére ő sem cáfolt, bár megerősíteni sem volt hajlandó. Néhány nap múlva azonban minden megváltozott.
Cserna a Facebook-oldalán más jelölteket kezdett reklámozni. És nem is egyet, hanem rögtön hármat
Örömmel üdvözlöm a Mi hazánk jelöltjét, úgy vélem, Árgyelán János személyében a pártnak sikerült nagyon erős ellenfelet a ringbe állítani. Bár ő székesfehérvári. Remélem, hogy jegyző asszonynak  is sikerül összegyűjteni az ajánlásokat, ahogy hallottam, Pintér Tamás minden módon megakadályozza, hogy találkozzon a választókkal.

További híreink

A Mi Hazánk új frakció alakítására készül az EP-ben?

Magyar Jelen

Belesodorhatja-e a kormány hazánkat a háborúba az EU-s pénzekért cserébe?

Irányi Dániel

Multik vagy magyar vállalkozások – kiket támogat a kormány?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben