11.9 C
Budapest
2022. szeptember 27., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Nem volt hajlandó vonaglani a Pride-on, meg is bukott a Momentum polgármestere

Nem indul el a 2024-es önkormányzati választáson Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere – derült ki abból a közös levélből, amit az Újpesti Ellenzéki Pártok aláírással küldtek a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd újpesti szervezeteinek vezetői, önkormányzati és országgyűlési képviselői. Később a Momentum is megerősítette Déri visszalépését.

A levél szerint az újpesti polgármester hétfőn tájékoztatta döntéséről a hatpárti frakciót, és családi okokra hivatkozva nem indul el újra a polgármesteri címért. A szövetséges pártok a döntést tudomásul vették, és a levélben azt írják: a ciklus végéig biztosítják a képviselő-testületi többséget és az önkormányzati döntésképesség feltételeit, mindeközben pedig megkezdik a felkészülést a 2024-es önkormányzati választásra.

A levél szerint már az is megvan, ki lesz két év múlva a közös jelölt: a DK-s Trippon Norbertet támogatják, aki jelenleg a kerület alpolgármestere. Trippon a közlemény szerint húsz éve szolgálja képviselőként Újpestet és a második ciklusát tölti alpolgármesterként. „Munkával és teljesítménnyel bizonyította és bizonyítja alkalmasságát, vezetői felkészültségét, valamint Újpest, az újpestiek iránti elkötelezettségét” – írják. Trippon 2010-ben és 2014-ben MSZP-s színekben indult a polgármesteri székért a IV. kerületben, mindkétszer kikapott a fideszes Wintermantel Zsolttól.

A DK elnöksége egyébként nemrég felkérte a párt regnáló polgármestereit, hogy folytassák a munkát 2024 után is, azaz induljanak a következő önkormányzati választáson. Gyurcsány Ferenc pártjának jelenleg hat képviselője ül a fővárosi közgyűlésben.

Déri 2019-ben a hat ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) támogatásával nyerte meg a polgármester-választást, a szavazatok több mint 50 százalékát szerezte meg, és közel 2 ezer szavazattal kapott többet, mint fideszes ellenfele, Wintermantel Zsolt.

A Momentum Mozgalom Elnöksége felfüggeszti Déri Tibor párttagságát – derült ki a Momentum csütörtök este kiküldött közleményéből. Azt írják, az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a Momentum vezetése pár napja vizsgálatot kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására.

A vizsgálat eredményét azonban a párt szerint Déri Tibor nem várta meg, és hétfőn arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri pozícióért. „Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot” – fogalmaznak a közleményben. Emiatt döntött úgy a Momentum elnöksége, hogy felfüggesztik a polgármester párttagságát – derül ki a Telex beszámolójából.

Horgászni ment az elfogadás helyett

Dériről az országos sajtóban legutóbb akkor lehetett hallani, amikor látványosan kimaradt a deviancia ünnepléséből. Hogy aztán ennek mi állhatott a hátterében azt nem lehet biztosan megmondani. Elképzelhető, hogy Újpest polgármesterének a pártvezetéssel volt konfliktusa, de az is lehet, hogy átértékelte az áprilisi eredményeket és nem kíván egy olyan ügy mellé állni, ami bosszantja a Fideszt ismét kétharmaddal megválasztó többségi társadalmat.

Déri Tibor nem csak úgy simán nem ment el a rendezvényre, hanem a saját módján még viccet is űzött távolmaradásából, ami végképp főbenjáró bűn a haladó pártelitek körében.

A Pride hétvégéjén a családokat éltetve horgászni? Mi a lázadás, ha ez nem?

És ha ez még nem lenne elég:

Déri Tibor idén nem tette ki az LMBTQ zászlót a polgármesteri hivatalra,

ráadásul nem segítette azt sem, hogy a propaganda mesekönyv eljuthasson az újpesti óvodákba.

További híreink

Újabb demonstrációk Franciaország szerte az igazolvány és a kötelező oltás ellen

Irányi Dániel

Egész héten borult időjárás várható, ónos eső is előfordulhat

Varga Lilla

Francia Alkotmánytanács: a börtönből kiengedett terroristák megfigyelése jogsértő

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben