7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Német egészségügyi miniszter: mindenki oltott, gyógyult, vagy halott lesz

A delta-variáns miatt egyre erősödő koronavírus-járványban a tél végére „valószínűleg nagyjából mindenki beoltott, gyógyult vagy halott lesz” Németországban – jelentette ki a német szövetségi egészségügyi miniszter.

Jens Spahn közegészségügyi vezetőkkel és járványügyi szakértőkkel együtt az oltóanyag-ellátásról tartott rendkívüli tájékoztatóján a többi között elmondta: az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még a héten engedélyezheti az 5–11 éves korosztálynak a német BioNTech és az amerikai Pfizer együttműködésével kifejlesztett vakcina használatát.

Hozzátette, hogy az első szállítmányokkal 2,4 millió adag érkezik, így a négy és fél millió oltható kisgyermek nagy részének hamar be lehet adni az új típusú koronavírus okozta Covid–19 ellen védő vakcinát. Újabb szállítmányok 2022 első hónapjaiban várhatók – mondta a miniszter.

Leif Erik Sander, a berlini Charité egyetemi klinika virológiai intézetének oltóanyagokkal foglalkozó kutatócsoportjának vezetője kiemelte, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát. A védettség megszerzése fertőzés révén „nem alternatíva”, mert túlterhelheti az egészségügyi ellátórendszert – mondta a szakember.

Az ügyvezető szövetségi kormány egészségügyi minisztere keményebben fogalmazott. Mint mondta, a tél végére „valószínűleg nagyjából mindenki – ahogy kissé cinikusan mondani szokás – beoltott, gyógyult vagy halott lesz”

(MTI)

További híreink

140 ezer diák jelentkezhet ingyenes külföldi nyelvi kurzusokra

Kiss Albert

Nyílt levelet írt az Orvosi Kamara Kásler Miklósnak: „Magyarázza el, mi történik”

Kiss Albert

Rátörték az ablakot az idős asszonyra, majd kirabolták

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben