2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Német szakszervezet Olaf Scholznak: Ez nem a mi háborúnk! 

Egy kerületi szakszervezet nyílt levelet írt Németország első emberének. “A nagy többség nem hajlandó feláldozni nehezen megteremtett életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!” – olvasható a levélben melyet az Rnd nyomán a Mandiner tolmácsolt.

Akarsz-e az a kancellár lenni, aki tönkretette Németországot? Tényleg fel akarod áldozni a hazádat?

– tette fel a kérdést egy nyílt levélben egy kézműves szakszervezet, amelyet több mint egy tucatnyian írtak alá. A szélsőliberálisokkal, és kulturmarxista feministákkal szemben a német szakszervezeteknek van valamiféle fogalmuk a gazdaság működéséről, és a szankciók Németországra gyakorolt hatásáról, így a háborús uszítás helyett ők inkább a békefolyamatok előre mozdítását sürgetik.

Mi, kézművesek, a vásárlóinkkal folytatott számos beszélgetésből tudjuk, hogy a nagy többség nem hajlandó feláldozni a nehezen felépített életszínvonalát Ukrajna miatt. Ez nem is a mi háborúnk!

– olvasható a kézműves mesteremberek levelében. Természetesen a háborút, és az ártatlanok legyilkolását ők is elítélik, ám hozzátették:

a németek jobban aggódnak a gyermekeik és az unokáik jövőjéért és aggódnak a vállalkozásaik fennmaradásáért, valamint az országuk biztonságáért.

Rámutattak

Ukrajna nem olyan állam, amelyért érdemes Németországot elpusztítani.

A kézművesek végül arra is figyelmeztették a kancellárt, ha a teljesen elhibázott szankció-politika marad, az tovább erősíti az inflációt, így pedig

az átlagos bért kereső hamarosan már nem lesz képes fizetni a megélhetési kiadásait. Akkor még a teljesen normális, szükséges kézműves szolgáltatások is megfizethetetlenné válnának – ami viszont elbocsátásokhoz és üzletek bezárásához vezetne.

További híreink

Kalózok célpontjaivá váltak a tengeri olajtározók

Dunai Tibor

Mi Hazánk: Támogatjuk a postások követeléseit

Kemény János

A Medián a parlamentbe várja a Mi Hazánkat

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben