20.8 C
Budapest
2022. október 6., csütörtök
Magyar Jelen
BűnügyKülföld

Németországban ezúttal egy rendőrt késeltek meg

Sorozatos bűncselekmények keltettek felháborodást Bajorországban, ahol a hétvégén egy tűzoltót vertek agyon tizenévesek, hétfőn pedig hátulról leszúrtak egy rendőrt – írja az MTI.

Az eset hétfőn kora reggel történt a müncheni főpályaudvaron: az áldozat egy 30 éves rendőr, aki egy kollégájával járőrözött, és éppen igazoltattak egy embert, amikor a támadó minden előzmény nélkül hátulról rárontott. A védőmellény felett, a nyak és a váll tájékán szúrt, a kés pengéje nyolc centiméter mélyen hatolt a rendőr testébe. A késelőt elfogták, az áldozatot kórházba szállították és megoperálták, súlyos, de nem életveszélyes állapotban van.

A támadó egy 23 éves, müncheni illetőségű német állampolgár. A hatóságok már ismerték, de nem bűncselekmények, hanem feltűnő viselkedése miatt. Indítéka egyelőre ismeretlen, ideológiai háttérre utaló elemek nem kerültek elő az ügyben.

„Brutális és értelmetlen bűncselekmény, amely rettenetes módon mutatja meg, hogy az erőszaknak mennyire magas szintjével szembesülnek rendőreink” – mondta Joachim Herrmann tartományi belügyminiszter.

 

Péntek este Augsburgban egy tizenévesekből álló csoport rontott rá egy 49 éves tűzoltóra, aki feleségével és egy baráti házaspárral tartott hazafelé, miután meglátogatták a belvárosi karácsonyi vásárt. Az erőszakot szóváltás előzte meg, az áldozat a fejére mért ütésektől elesett és elveszítette az eszméletét. A mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni, a tűzoltó a helyszínen meghalt. A túlerőben lévő hétfős csoport támadásában súlyos arcsérülést szenvedett a másik házaspár férfi tagja is. A fő gyanúsítottat és egyik társát még vasárnap elfogták, hétfő délutánra pedig mind a hét fiatal rendőri őrizetbe került. A 17 éves, augsburgi születésű, német-török-libanoni állampolgárságú fő gyanúsított ellen emberölés és súlyos testi sértés, 17 és 19 év közötti társai ellen emberölés és súlyos testi sértésben bűnrészesség gyanúja miatt indítottak eljárást. A hat további gyanúsított is augsburgi születésű, egyikük olasz állampolgár, a többiek német állampolgársággal és más állampolgársággal is rendelkeznek.

Mindkét eset azt mutatja, hogy jelentéktelen apróságok fajulnak erőszakká az utcákon, tereken. Ez a jelenség mindenkit megrémiszt, így mindent meg kell tenni azért, hogy feltartóztassuk az erőszakot a közterületeken – fejtette ki a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a Bayerischer Rundfunk tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint.

Forrás: MTI

További híreink

Újabb szervezeti intézkedések amerikai rendőri testületeknél

Dunai Tibor

Maszk helyett késsel próbált bevásárolni a VIII. kerületben

Irányi Dániel

Görögország szerint Törökország ismét megnyitotta határait a migránsok előtt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben