3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Sport

Nemzetek Ligája: negyvenkét éves átkot törhetünk meg

Ma rendezik a Nemzetek Ligája B-divíziójának második mérkőzését, ahol este 6 órától az orosz válogatottat látjuk vendégül a Puskás Arénában. Az első fordulóban Magyarország meggyőző játékkal győzte le Törökországot 1-0-ra, Szoboszlai elképesztő szabadrúgás góljával, míg az oroszok átgázoltak a szerbeken.

Marco Rossi a szombati sajtótájékoztatón elmondta, ismét három belső védőt nevez a kezdőbe.

Szeretném, ha bátran játszanánk, vállalnánk a párharcokat, és amikor kell, akkor letámadnánk, nyomást gyakorolnánk

– hangsúlyozta Rossi.

Az orosz kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov pedig külön beszélt Szoboszlairól.

“Nincsenek könnyű mérkőzéseink, vasárnap is intenzív, és kompromisszumok nélküli találkozó elé nézünk, különösen annak fényében, hogy a magyar válogatott nyerni tudott Törökországban. Jó meccsre számítok, az egyetlen negatívum, hogy nem lehetnek szurkolók a lelátókon” – fogalmazott Csercseszov.

Érdekesség, hogy a mieink a legutóbbi nyolc hazai tétmeccsükből hetet megnyertek. Az M4 Sport arra is rávilágított, hogy legutóbb 42 éve tudtuk felülmúlni az oroszokat (szovjeteket).

A divízió másik összecsapása a szerb – török meccs lesz. A szerbek kapitánya a magyarok csütörtöki győzelméről is szót ejtett sajtótájékoztatóján.

“Egy kicsit meglepett a végeredmény, de nem teljesen, hiszen már tanulmányoztuk a magyar csapat játékát is. Úgy éreztem, hogy a török kollégám kicsit lebecsülte a magyarokat. Mostanság sok gólt kapunk, ezen változtatnunk kell” – mutatott rá Ljubisa Tumbakovic.

Amelyik csapat vereséget szenved Belgrádban, két forduló után nehéz helyzetbe kerülhet a csoportban.

(nb1.hu nyomán)

További híreink

Elszabadult a pokol Brüsszelben a marokkói győzelem után (videó)

Irányi Dániel

Még a japán drukkerek is gúnyt űztek a meccs előtt bohóckodó német válogatottból

Irányi Dániel

Sikerélmény: Fekete-Győr András eltalálta a Szenegál-Hollandia meccs végeredményét

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben