2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Niedermüller szerint a Pride ma már-már nemzeti ünnepnek számít

Niedermüller Péter, Budapest VII. kerületének polgármestere Facebook oldalán fejezte ki sajnálatát amiatt, hogy a 25. Budapest Pride felvonulás idén elmarad. Persze ez sem a “nemzeti” 2/3-adnak köszönhető, hanem a koronavírusnak, ami fél éves pályafutása során több homoszexuális felvonulást akadályozott meg, mint a Fidesz-kormány 10 év alatt.

A Pride ma már-már nemzeti ünnepnek számít, hiszen nagyon fontos jelképe annak, hogy minden ember egyenlő, hogy nincsenek köztünk különbségek, hogy mindannyian szabadon élhetünk és szerethetünk

– írja bejegyzésében az a polgármester, aki szerint a normális, fehér férfiak és nők riasztó képződmények.

Niedermüller szerint “nagyon szomorú az, ha egy ország kormánya törvényekkel akarja meghatározni, hogy szerelem csak nő és férfi között létezhet, törvényekkel akarja ellehetetleníteni azokat, akik felvállalják önmagukat és születési nemüktől függetlenül élnek.” 

A polgármester úgy gondolja, hogy ezeket nem megvetni, hanem “csodálni és segíteni kellene bátorságukért”.

Mindenkinek joga van azt szeretni, akit akar, azzal házasságot kötni és családot alapítani, akivel szeretne, nemtől, bőrszíntől vagy bármi mástól függetlenül: a szerelem az szerelem. Sokan sokfélék vagyunk, és ha megtaláljuk azt, akivel boldog életet élhetünk, azt sosem szabad szégyellni vagy rejtegetni.

– teszi hozzá, már-már szinte megágyazva annak a bizonyos “P”-betűnek az LGBTQ mozaikjában.

Elemi.hu

További híreink

Az ukránoknak szánt pénz nyomában

Kemény János

“A magyar föld nem eladó!” – Vagy mégis?

Kemény János

Végrehajtómaffia – Miért nincs napirenden a kar új elnökének megválasztása?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben