20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Nincs különbség az Orbán- és Gyurcsány-kormány abortuszpolitikája közt

Kitiltaná Gyurcsány Ferencet a közéletből a Mi Hazánk Mozgalom. Azaz olyan alaptörvény módosítást javasolnak, mely kizárná a politikából a DK elnökét, valamint más kommunista vezetőket – nyilatkozta Novák Előd az M1 műsorában. Továbbá kifejtette véleményét az abortuszról, és egyes politikusok elszámoltatásáról is.

Novák Elődöt, a Mi Hazánk alelnökét kérdezték az M1 csatorna műsorában, először azzal kapcsolatban, hogy mit várnak a beadvánnyal Parlament elé juttatásával.

Sajnos a pártállami vezetőknek nemcsak az elszámoltatására nem került sor, de a közéletből való kizárása sem. Pedig Lengyelországban volt példa olyan lusztrációs törvényre, amely most a Mi Hazánk Mozgalom is kénytelen benyújtani. Hiszen jobb későn, mint soha

– nyilatkozta az alelnök.

Továbbá közölte:

Úgy gondoljuk, hogy egy jogrendszerben a kommunista diktatúra szereplői soha nem kaphatnának szerepet. Pontosabban a KISZ egykori székéből nem lehetne a miniszterelnöki bársonyszékbe átülni, amennyiben komolyan vesszük a rendszerváltást. Ezzel szemben Lengyelországban komolyan vették, a Mi Hazánk Mozgalom szintén komolyan veszi. Ezért nyújtjuk be ezt a lusztrációs törvényt, hogy kizárjuk az előző diktatórikus rendszer vezetőit a jelenlegi közéletből.

Az alelnök úgy folytatta, hogy a három antikommunista követelésük egyik része a lusztrációs törvény. De az ügynöklisták feltárásáról, és a kommunista luxusnyugdíjak témájáról is beszélni kell. Ugyanis alanyi jogon még mindig sokakat érint ez a kérdés.

Arra a kérdésre, hogy mit üzenne Gyurcsány Ferencnek, Novák Előd azt a választ adta, hogy Gyurcsánynak semmi keresnivalója nincs a közéletben. Hangsúlyozta: a legnagyobb bűneit miniszterelnökként követte el. Ezek azonban meg sem történhettek volna, ha valóban rendszerváltás lett volna. Úgy folytatta, ha nem siklatták volna ki például a Zétényi-Takács igazságtételi törvényjavaslatot 1990-ben, melyre egyedül a Fidesz-frakció szavazott nemmel.

Hangsúlyozta:

újra kell gombolni a kabátot, és véleményem szerint a közéletben nincsen keresnivalójuk azoknak a személyeknek, akik a magyar emberek elnyomásában, a kommunista rendszer fenntartásában az előző rendszer vezetőiként részt vettek. Fájó azt látni, hogy köpönyegforgatásra került sor a Jobbik és az LMP részéről. Ugyanis a hatalom elérése érdekében mindenáron képesek összefogni azzal a Gyurcsány Ferenccel, akivel szemben korábban a Jobbik létrejött.

A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amely szeretne elszámoltatást, hiszen a korábban benyújtott javaslatát teljes mértékben elutasították. Az MSZMP utódpártjával, az a MSZP-vel semmiképpen sem lehet együttműködni – fogalmazott.

A Lengyelországban zajló tüntetések kapcsán Novák elmondta, azért tartja fontosan a kiállást a lengyel keresztények mellett, mert nem engedik meg azt, hogy a kereszteket a templomokba zárják. Utalva az elmúlt időszakok eseményeire.

A mindennapjaink része kell, hogy legyen a keresztény szellemiség, amely az államiságunkat is biztosította ezer éven keresztül. A hagyományokat, a kultúrát és az örökségünket is szeretnénk megvédeni

– fogalmazott az alelnök.

Az abortusz körüli helyzettel kapcsolatban kifejtette, hogy Magyarországon is elsősorban arról a 99%-os, gyakorlatilag bemondásra végzett abortuszról kell beszélni, ahol nincs szó az anya, vagy a gyermek veszélyeztetettségéről. A családon belüli erőszak sajnos legelterjedtebb formája az abortusz, mely a legártatlanabb és legvédtelenebb emberek ellen irányul.

Tehát fájó kimondani, de az Orbán- és Gyurcsány-kormány közötti abortuszpolitika között nincs lényegi különbség. Hiszen hazugság az alaptörvényben az a mondat, mely szerint a magzat életét a fogantatás kezdetétől védelem illeti meg. Ez olyan hazugság, mint az, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő. Kivétel képeznek azok persze, akiknek jár a mentelmi jog, ha politikusbűnözőkre gondolunk

– emelte ki a párt alelnöke.

A Mi Hazánk Mozgalom szívhangos javaslatával kapcsolatban Novák elmondta, az utolsó „szó” jogán a magzat életében egyszer igenis kommunikálhasson az édesanyjával. Ez nem szigorítás, ez inkább tájékoztatás.

Ne egy fogamzásgátlási módszerként használják Magyarországon az abortuszt.

Összefoglalva: a szívhang meghallgatásával mérjék fel a döntésük súlyát és ez alapján hozzanak felelős döntést, mely számtalan élet megmentését is jelenthetné.

Magyarjelen.hu

További híreink

Az oltott dolgozóknak plusz pénzt ad, az oltatlanokat kirúgja egy dunaföldvári cég

Faragó Dániel

Ciklon pusztított Ausztrália nyugati partján

Faragó Dániel

Csaknem négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen