33.6 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

“Nincs már meg az a mag” – kilépett a Jobbikból az 56-os forradalmár

A néppártosodást a vég kezdetének, Gyöngyösi Márton elnökségét pedig a Jobbik végének tartja Murányi Levente, a párt egykori alelnöke, aki szerint a Jobbik már csak a pénzről szól és ha lenne is olyan, aki alkalmas vezetni, már nem lenne meg a mag, amelyikre építhetne – mondta Murányi Levente a Mandinernek.

Murányi Levente körül azt követően forrósodott fel a talaj, hogy egy lapunknak adott interjújában CIA ügynöknek nevezte a Jobbik új elnökét.

Gyöngyösi Márton védelmére a legvehemensebben Szotyori-Lázár Zoltán kelt, de a Jobbik több tagja között is megosztottságot szült Szotyori kirohanása. A szolnoki politikus arról írt, hogy az etikai bizottságnál kezdeményezni fogja Murányi kizárását a pártból.

Erről itt írtunk:

Vona keresztfia szerint “demens” és “elborult”, aki őszintén beszél a Jobbik jelenlegi helyzetéről

Úgy tűnik, hogy az 56-os forradalmár ezt megelőzte. „Csak azt mondtam ki Gyöngyösiről, amit sokan ki akartak, de inkább nem tették; én nem akarok már politikai karriert csinálni” – mondta Murányi, aki a kongresszus után kilépett a Jobbikból.

Mint mondta, a párt teljesen kicserélődött: „17 évi tagság után és 6 évnyi alelnökség után tudtam úgy állni a terem ajtajánál, hogy a bemenő tagok 80 százalékát nem ismertem, annyira frissen léptek be. Volt már buliban, hogy az embernek nem volt egy ismerőse sem, na, így éreztem magam én is. Olyan idegen volt az egész, a mondanivalójuk meg döbbenetes”, tette hozzá.

Murányi Levente bár sokáig reménykedett abban, hogy ez csak egy sakkhúzás, ha hatalomra kerülnek, és „visszük tovább a nemzeti érdekképviseletet”. A 2018-as bukás után Vona, akit családja által is támadtak, lemondott, a párt elkezdett tönkre menni, Schneider Tamással, majd Jakab Péterrel, akit tehetséges szónoknak, ám tehetségtelen politikusnak tart.

„Most meg ez a vég, Gyöngyösi Mártonnal gyakorlatilag vége van.”

Gyöngyösit egyébként tehetséges fiatalembernek tartotta, de a kongresszus előtti beszélgetésük óta úgy érzi, már nem a magyar nemzeti érdeket képviseli; „Brüsszelben, az EP-ben is számomra nem tetsző liberális szövegeket mondott”.

„Én már a Jakab-féle Jobbikot is ott akartam hagyni, erre csak hab a tortán Gyöngyösi személye”.

A régi tagság elment, új tagság van, „nekem ehhez semmi közöm” – fogalmazott Murányi, aki nem vonja vissza a Jobbik elnöke kapcsán említett „CIA-ügynök” kitételt, ez a véleménye, amit vállal, „legfeljebb rossz kifejezést használtam”. Végül a kongresszuson le se szavazott, dühében elment. „Én az őszinte beszéd híve vagyok, kimondom, amit gondolok, nem jó üzlet, sokkal jobb üzlet hazudni, de nem ilyen fából faragtak”

Szotyori demensezős kiírása kapcsán nevetett, és azt mondta, „azért még bármiben felveszem vele a versenyt”, továbbra is vállalja a felelősséget a véleményéért. Írásban jelezte egyébként kilépési kérelmét, ha a párt úgy dönt, mégis inkább gyorsan kizárja, „akkor zárjanak ki, nem érdekel” – fogalmazott Murányi, aki szerint a régi tagságban tízből kilenc azt gondolja, amit ő ki is mondott.

„Nem kapok tőlük pénzt, nincs is olyan pozíció, amit elvállalnék ebben a pártban”, amelyik „már csak a pénzről szól.

„Nézze, csaknem kétmillió forint a képviselői fizetés, az szép pénz”. S még ha lenne is olyan figura, aki alkalmas lenne, aki nem fél, nincs már kiből visszaépíteni a pártot, „nincs már az a mag”

zárta gondolatait.

(Magyar Jelen, Mandiner nyomán – kiemelt:Nézőpont)

 

További híreink

Az ellenzék ne a saját politikai céljaira használja a helyzetet

Dunai Tibor

Karikónak néhány ‘disznófejű Nagyúrral’ is volt ideje haverkodni New Yorkban

Faragó Dániel

Sorra valósítják meg a Mi Hazánk javaslatait

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben