2.5 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Novák Katalin az “LGBT-közösség” védelmében határolódott el Parragh Lászlótól

Novák Katalin szerint egyáltalán nem megengedhető az olyan kijelentés, amelyet Parragh László tett – adta hírül az Index.

Valóban. Parragh László tett jónéhány arrogáns, megengedhetetlen kijelentést. Például mikor a lezárások kellős közepén annyit üzent a nehéz helyzetbe került vállalkozóknak, hogy ha az 5 ezer forintos tagdíjat se tudják kifizetni, ne akarjanak vállalkozni. 

Később Parragh azt nyilatkozta, ő legszívesebben “karanténba küldené” az oltatlanokat. Az oltási dömping alatt pedig azért lobbiztak, hogy a munkáltatók jogi felhatalmazást kapjanak az oltatlan dolgozóik kirúgására.

Ám egyetlen alkalommal sem érezte úgy sem Novák Katalin, sem a Fidesz bármelyik prominens tisztviselője, hogy elhatárolódjon Parragh Lászlótól. Nem, “keresztény-nemzeti” kormánykörökben nem ezek a teljességgel vállalhatatlan és felháborító kijelentések verték ki a biztosítékot, hanem az, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy tanévnyitó ünnepségen arról beszélt:

nehezen viseli, amikor a kilencéves kisfiát olyan tanár segíti fel a létrán vagy a kötélen, akiről tudja, hogy a saját neméhez vonzódik.

A balliberálisokat előzve, közvetlenül a szélsőliberális Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) után ítélte el Parragh szavait Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. Az Iparkamara elnöke mostani kijelentésével érte el azt a pontot, ami a Fidesznek “vállalhatatlan”.

“Nem megengedhető, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen. Ez határozottan ellentétes azzal, amit helyesnek tartok. Senkit sem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt”

– háborodott fel Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Kiemelte: “mélységesen helytelennek tartja” Parragh László kijelentését, és hozzátette, hogy a kormánynak mindig is határozott álláspontja volt arról, hogy a szexuális orientáció magánügy, és ennek megfelelően mindenki szabadon élheti az életét.

A klasszikus szalonkonzervatív érvelésből már csak a “nekem is van meleg(sic!) barátom” kezdetű érvelés maradt ki.

További híreink

A kultúra mint a legélesebb kés a fiókban

Magyar Jelen

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Pártinfláció a baloldalon: egyre többen vannak és egyre kevesebbet érnek

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben