20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekTudomány

Nyilatkozott a WHO – a főtanácsadó szerint szívósabb variáns jöhet, de az oltások nagyon jók

Láttuk a vírust alakulni, mutálódni, így tudjuk, hogy lesznek újabb változatok, olyanok is, amelyek aggodalomra adnak okot – figyelmeztetett Szumija Szvamináthán főtanácsadó.

A Dél-afrikai Köztársaságban, ahol egy oltóanyaggyárat keresett fel a WHO főigazgatójával, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal együtt.

Dél-Afrikában jelenleg az omikron BA.2 alváltozata dominál. John Nkengasong, az Afrika Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (Africa CDC) vezetője ennek ellenére azt mondta: a “vakcinák remekül” működnek, és az új alváltozat miatt sincs ok pánikra.

A hazai szakértők között is akad olyan, aki úgy véli, hogy pánikolni nem szabad, de a vakcinák nagyszerűen működnek:

Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa és a szivárványkoalíció első számú egészségügyi szakembere arról beszélt az ATV-ben, hogy a lehető leggyorsabban meg kell keresni minden oltatlant és be kell oltani őket.

Komáromi szerint a járványnak még messze nincs vége és újabb hullámok is jöhetnek. A gyenge immunrendszerűeknek azt is javasolja, hogy a negyediket is adják be.

Az orvos-politikus kijelentése nem meglepő, hiszen a balliberális ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje

Márki-Zay Péter is azt nyilatkozta, hogy elfogadhatónak tartja a kötelező oltást.

Komáromi úgy látja, hogy az omikron-variáns olyan szövődményeket is okoz, amik csak hosszú évek múlva lesznek láthatóak. A vírus terjedésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy “meg kell úszni a tavaszt”.

 

 

További híreink

Ellentüntetések közt lesz a nemzeti összefogás seregszemléje 13 szervezet részvételével

Faragó Dániel

Koronavírussal diagnosztizáltak egy gyereket Budapesten

Dunai Tibor

Politikai nyilatkozatot nyújt be a Mi Hazánk a kereszténység védelmében

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben