2.9 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldEgyéb kategóriaGazdaságHírek

Nyolcezer állami beruházásból csak négyet ellenőrzött az Állami Számvevőszék

Az Állami Számvevőszék beszámolójáról is szó volt az országgyűlés aktuális ülésén, melyen a Mi Hazánk országgyűlési képviselője kifejtette, hogy történt előrelépés az előző (12 éves) ciklushoz képest, de a pártnak további javaslatai vannak arra nézve, hogy kiket kellene még ellenőrizni.

Szabadi István itt megjegyezte, hogy az önkormányzatokat 100%-os lefedettséggel, tehát a létező összeset ellenőrizték, ugyanakkor hiba a rendszerben, hogy egy gazdasági és egy civilszervezetet nem lehet ugyanazzal a módszerrel ellenőrizni.

Szabadi megemlítette, hogy a 8000 ezernél is több állami beruházásból mindössze négyet ellenőriztek és azoknak is csak az előkészítő szakaszát, a valós teljesítéseket már nem. Ez különösen azért aggasztó, mert a hatályos ÁSZ-törvény alapján a beruházási előirányzatok felhasználásának törvényességét és célszerűségét is véleményeznie kellene az országgyűlés felé. Ezek után nehéz meggyőződni arról, hogy az eddigi ÁSZ vélemények megalapozottak – emlékeztetett a képviselő.

A Mi Hazánk összességében üdvözölte, hogy az eddigi ÁSZ-elnök nem lett újraválasztva, azon a mozgalom nem lepődik meg, hogy a bizottság nem az ő jelöltjét választotta, noha egyetlen ellenzéki erőként állítottak szakembert erre a tisztségre – tette hozzá Szabadi István elmondva, hogy megelőlegezett szakmai bizalommal fordulnak az új elnök felé.

A közigazgatásban dolgozók helyzetéről a képviselő azt mondta, hogy a Mi Hazánk anonim bejelentő felületére tömegével érkeztek a dolgozók részéről visszaélésekről szóló panaszok, amelyeket korábbi ÁSZ-munkavállalók írtak. Ezek között megemlítette, hogy a munkavállalók számára az open office-ban megtiltották a kommunikációt, emellett sok esetben konspiratív módon csak este tudatták velük, hogy másnap helyileg hova (melyik épületbe) kell menniük dolgozni.

A teljes vitanap:

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

 

 

További híreink

Mi Hazánk: a munkavállalók kizsákmányolása felé tesz lépéseket a kormány

Kemény János

Elfogyott a “kitartás” – a Momentum kecskeméti képviselője is Gyucsányékhoz igazolt

Faragó Dániel

Stummer a Momentumban: mindent bele fogok adni, előre nézek, nem hátra

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben