21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Nyugdíjas parlamenti napot tartottak

– Ötödik alkalommal került megrendezésre az Országos Nyugdíjas Egyesület által szervezett Nyugdíjas Parlament, amelynek helyszíne ezúttal a Magyar Parlament Felsőházi Terme volt – tájékoztatta portálunkat Erős Erzsébet, a Mi Hazánk nyugdíjas kabinetjének elnöke. 

Az ülést Kövér László házelnök nyitotta meg. Köszöntötte az időskorúakat, akiket humorosan úgy illetett, hogy “nem öregek, csak régebben voltak fiatalok”. Elismerte, hogy a mostani nyugdíjasok fizették meg a rendszerváltás árát, akik a hátukon vitték az országot minden nehézségével együtt, és ezért köszönet illeti őket. Kövértől nem meglepő módon méltatta az elmúlt 12 évet, kiemelte a kormány által biztosított juttatásokat és kijelentette, hogy a nyugdíjak követik az inflációt, így megtartják vásárlóértéküket. Hogy ez mennyire fedi a valóságot, annak elemzése nyilván szétfeszítené ezen cikk kereteit…

– Erre a kijelentésre felhördült a hallgatóság, jelét adva, hogy nem értenek egyet. Majd a Mi Hazánk által gyakran idézett Szabó Dezső mondatával búcsúzott ” Minden magyar felelős minden magyarért!” – fűzte hozzá Erős Erzsébet.

– A bevezető után több előadót hallgattunk meg. Mint Dr. Rózsa Pétert, a Nézőpont Intézet igazgatóját, Dr. Katona Tamás professzort, Dr. Bak Klárát a nyugdíjasszövetkezetekről, Dr. Köteles Lajost, és külön “említést érdemlő” Dr. Petrányi György akadémikust, aki a magyarországi cigányság sanyarú sorsáról beszélt, akik nem kapnak elég lehetőséget, akik nem részesülhettek az uniós forrásokból sem – ismertette a nyugdíjas kabinetvezető.

Hozzátette ironikusan, úgy látszik, a nyugdíjasok is “rasszisták”, mert megint csak nagy felhördülés volt a válasz. Óriási érdeklődés kísérte viszont Dr. Farkas András “nyugdíjguru” felszólalását, aki a jelenlegi nyugdíjas törvények hibáira és hiányosságaira hívta fel a figyelmet, és építő javaslatait vázolta. Ezért nagy tapsot kapott és kiemelt figyelmet.

– Végezetül a Nyugdíjas Parlament elnökének, Karácsony Mihály elnök úrnak bemutatkoztam és meghívtam a Mi Hazánk Nyugdíjas Kabinetének őszi ülésére, amit megköszönt és örömmel el is fogadott, úgyhogy várjuk szeretettel – zárta gondolatait.

További híreink

Több mint ötkilónyi marihuánát találtak egy nigériai drogdílernél Budapesten (videó + galéria)

Dunai Tibor

Ónos esőre, helyenként havazásra figyelmeztetnek

Varga Lilla

Orosz Különleges Erők vahhabita militánsok állásait lövik a szíriai Idleb tartományban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen