0.5 C
Budapest
2021. január 26., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt

Obama: hiába vesztett Trump, mert ott van még Magyarország

Barack Obama volt demokrata elnök könyvet jelentetett meg, ennek kapcsán kérdezte őt Trevor Noah a Daily Show különkiadásában. A beszélgetést a Heti Világgazdaság online kiadása is szemlézte.

Obama rengeteg kérdésről beszélt, többek között a jó és a rossz vezetőkről. A volt elnök kifejtette, hogy vannak olyan vezetők, akiket a nép demokratikus úton választ meg és ezért ők hatalmukat mindeki megelégedésére, a döntési folyamatokba másokat is bevonva gyakorolják.

Ilyen vezetőnek kategorizálja Angela Merkelt, a leköszönő német kancellárt is.

Az erős emberek

A másik felfogás az erős emberek hatalomgyakorlási szokásait írja le. Az erős emberek hiercarchikus rendszert tartanak fenn, az állampolgáraikat alattvalókként kezelik. A két nézet között folyamatos a harc, ami ezután folytatódni is fog, függetlenül attól, hogy Donald Trump veszített.

Obama így folytatta: 

“Ez történik az Egyesült Államokban is, és ennek nem lesz vége csak azért, mert Donald Trump elveszítette az elnökválasztást. Látunk erre példát a Fülöp-szigeteken, Magyarországon és még néhány afrikai és ázsiai országban.”

 

 

 

 

Kapcsolódó híreink

Lukasenka nem ír ki új választást, de kész a reformokra

Szabó Norbert

Egyedülálló éremkincsre bukkantak Újlengyelnél

Gabay Dorka

Életfogytot kapot a borsodi Molotov koktélos támadó

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben