17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Egyéb kategória

Őket nem érinti a kormányváltás : három évig maradnak a pandák

Három évig marad még Washingtonban a Nemzeti Állatkert óriáspanda-családja, miután az intézmény meghosszabbította a kínai kormánnyal kötött hosszútávú kölcsönszerződését.

A megállapodás értelmében a három pandának – az augusztusban született Hsziao Csi Dzsinek és szüleinek, Mej Hsziangnak és Tien-Tiennek – 2023 végén kell hazatérnie Kínába.
A washingtoni Nemzeti Állatkert és a pandák története 1972-ig nyúlik vissza, amikor a kínai kormány egy pandapárt ajándékozott az intézménynek Richard Nixon elnök Kínában tett történelmi jelentőségű látogatásának emlékéül. Az állatkert látogatói rajongtak a két pandáért, amelyeknek azonban sajnos egyetlen kölyke sem maradt életben.

A most 22 éves Mej Hsziang és a 23 éves Tien-Tien csaknem pontosan 20 évvel ezelőtt, 2000 decemberében érkeztek Washingtonba egy hosszútávú kölcsönszerződés részeként. A felnőttkort megélő három kölyküket hároméves korukban Kínába szállították.

 

(MTI)

További híreink

A WHO az oltások beadásának felfüggesztésére szólított fel

Faragó Dániel

A Mi Hazánk kellett hozzá, hogy Érden betartásra kerüljön az állatvédelmi törvény

Faragó Dániel

Van szerelem: Mészáros Lőrinc valószínűleg eljegyezte Várkonyi Andreát

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen