12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Olyan biztonságos Olaszország, hogy a feministák csak nőknek fenntartott vagonokat követelnek

Különös petíció indult Olaszországban: a biztonságos közlekedés érdekében azt javasolják, vezessék be a vonatokon a csak nőknek fenntartott kocsikat – írta meg az Elle. 

“Biztonságosan akarunk utazni” névvel indított petíciót a feminista Greta Carla Achini di Malnate egy online aláírásgyűjtő portálon. A kötelező oltás és lezáráspárti “szabadságharcos” ezúttal nem az oltatlan emberek kirúgásáért szónokol (erre nincs is szükség, hiszen a globalistáktól Salvini-ig terjedő egységkormány ezt már régen meglépte), hanem a szegregált tömegközlekedés kialakításáért.

A bevándorlással sújtott Olaszországban a kampány a Milánó–Varese vonalon történt sokadig erőszakos cselekedet után indult meg.

“Jogunk van ahhoz, hogy a nap bármely szakában félelem nélkül tömegközlekedhessünk”

– olvasható a petíció szövegében. Nyugaton a tömegközlekedés igenis veszélyes a nők számára. A pályaudvarokon, aluljárókban, busz- és villamosmegállókban, és magukon a közlekedési eszközökön sem ritka a nők elleni erőszak bármely formája, a nemkívánatos megjegyzések tételétől egészen a szexuális zaklatásig. Pedig a statisztikák szerint a nők közül többen használják a tömegközlekedést, mint a férfiak – ez önmagában is elég indok lehetne arra, hogy újragondoljuk azok infrastruktúráját.

A Leslie Kern a Feminist City című folyóiratában is foglalkozott ezzel a témával, ahol ők is arra jutottak, a tömegközlekedési eszközök a nők elleni zaklatás melegágyai. Amit derék liberálisaink valahogy elfelejtettek figyelembe venni, hogy érdekes módon

a nők elleni zaklatások egyenesen arányosak a nem európai lakosság számarányának növekedésével.

De ez bizonyára nem több egy rendkívül furcsa “véletlen egybeesésnél”, amiből “semmilyen következtetés nem vonható le”.

Néhány vérfeminista szerint azonban a kizárólag nők számára fenntartott vagonok biztosítása olyan, mintha arra kérnénk őket, hogy ne járjanak bizonyos helyekre vagy ne lépjenek az utcára bizonyos időpontokban. “Nem háríthatjuk a felelősséget továbbra is a nőkre” – jelentették ki. Szerintük a férfiakat kellene “megtanítani viselkedni”. A probléma itt viszont azzal van, hogy itt kizárólag a fehér férfiról beszélnek, mely “minden baj forrása”. A helyes diagnózis felállítása, és a nyilvánvaló kimondása nélkül viszont meglehetősen embert próbáló feladatot jelent a probléma megoldása.

Az utasok láttán sajnos nem tudtuk megítélni, hogy a kiemelt képünk Indiában, Pakisztánban, Olaszországban, vagy Spanyolországban készült – fotó: EPA

További híreink

Ukrajnában felszámolják a szociális segélyeket

Kiss Albert

Kiszúrtak velünk?! – Dr. Téglásy Imre megdöbbentő észrevételei

Faragó Dániel

Kasztráció és halálbüntetés

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen