3.9 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Olyan ütemben dobálják ki az emberek a háziállataikat, hogy nem győzik a befogadásukat a menhelyek

Egyre nagyobb bajban vannak az állatvédők az országban. Van olyan menhely, a kutyák-macskák száma a férőhelyek háromszorosát is meghaladta. Az üzemeltető egyesületek munkatársai azt mondják, ennek ellenére folyamatosan érkeznek a gazdák és próbálják leadni az állataikat, mert már nem tudják biztosítani a fenntartásuk költségeit – összegezte az ATV Híradó.

Egyre több menhely számol be kétségbeejtő helyzetéről, melyet elsősorban a lakosság felelőtlen magatartása, és az állattartáshoz való viszonyulása okozott. Sokan ugyanis a lezárások alatt magányosnak érezték magukat, ezért a legközelebbi menhelyről befogadtak egy állatot, ám most már egyszerűen kidobnák őket, mint egy megunt játékot.

Nagyon sok kutyát, macskát vittek haza és így, hogy most nem tudják ellátni őket, így ezek a kutyák most menhelyekre, az utcákra, gyepmesteri telepekre, magán állatvédőkhöz kerülnek, de ugye annyira kevés a hely, hogy már nem lehet, nem lehet többet befogadni

– mesélte Paróczai Judit, a Mancs a Szívben Egyesület alelnöke. Hozzátette, már az otthonában is ápol elhagyott kutyákat, mert nem talált nekik megfelelő helyet. Arról is szólt a szakember, hogy hiába chipesek az állatok, ha a gazdájuk egyszerűen lemond róluk, mert már nincs az ellátásukra elegendő pénzük.

A zalaegerszegi Bogáncs Állatvédő Egyesület is túlterhelt, mégsem utasítanak vissza egyetlen állatot sem, hiszen félő, hogy akkor egyszerűen utcára tennék őket.

Amint kiírom, hogy létszámstop van, az olyan mint felhívás keringőre, egyből elkezdik behozni a kutyákat kettesével. teljes teltházzal működünk. Ketrecekben vannak elkülönítve a kutyák, ami teljesen szabályellenes, de nem tudjuk hová tenni, úgyhogy momentán e helyzet és ez szerintem egyre rosszabb lesz – árulta el az ATV Híradójának a telephelyvezető.

A menhelyek üzemeltetői szerint egyre többen akarnak megszabadulni a kedvenceiktől, miközben az örökbefogadók száma szinte a nullára esett vissza az elmúlt időszakban.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Kovács Attila / MTI

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Egyre több színésznőnek kezd elege lenni a feminista propagandából

Irányi Dániel

Oroszországban mostantól már a felnőttek körében is tilos az LMBTQ-propaganda

Magyar Jelen

Hathárom után négynulla – ma van a Magyar Labdarúgás Napja

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben