3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Orbán: az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás

Augusztus 1-től lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de a második oltás után négy hónapot várni kell – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

A miniszterelnök elismerte, megoszlanak a vélemények arról, valóban szükség van-e egy harmadik oltásra, ám szerinte “félni nem kell tőle”. Ha pedig az emberek biztonságérzetét növeli, akkor megkapják. Azonban a második oltás után négy hónapot várni kell, ezt a háziorvos bírálhatja felül.

Nem hívei a kényszerítésnek

Miután fél éve az oltással zsarolják a magyar lakosságot, Orbán szemrebbenés nélkül kijelentette:

nem hívei a kényszerítésnek.

Hozzátette azonban, hogy “hoztak egy döntést”:

az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás. Tehát az egészségügyben csak az dolgozhat, aki beoltatja magát. Egyébként is számos kötelező oltást fel kell venniük, ez a lista most bővül.

Orbán Viktor ezt követően rátért az idősek oltására. Állítása szerint a delta variáns olyan elképesztően veszélyes és agresszív, hogy csak na, ráadásul a szuperintelligens vírus “megtalálja azt, aki nincs beoltva:

Az idősek veszélyben vannak, a delta variáns agresszív, durva, megtalálja azt, aki nincs beoltva. Aki nem vette fel az oltást, az nagyobb veszélyben van, mint a járvány alatt bármikor. Minden idős embert, aki nem vette fel az oltást, személyesen fogunk felkeresni

– állította a miniszterelnök.

Jól halad a gyerekek oltása

A tanévkezdés kapcsán Orbán megemlítette, a 16 – 18 éves korosztályban már 45 százalékos az átoltottság, vagyis a szülők közel fele áldását adta a kísérleti vakcina beadására egy olyan vírus ellen, ami a 18 év alattiak esetében gyakorlatilag egy megfázással ér fel. A 12–15 éves korosztályban 14 százalékos lehet az átoltottság.

Szintén döntés született arról, hogy augusztus 30-án és augusztus 31-én, a tanévkezdés előtti napokban a 12–15 év közöttiek számára oltást szerveznek. A tanévkezdés előtt, ha a szülők engedélyezik, minden gyermek megkaphatja az oltást

–  tette hozzá.

Index nyomán

További híreink

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Pártinfláció a baloldalon: egyre többen vannak és egyre kevesebbet érnek

Faragó Dániel

Orbán megerősítette, hogy a magyar költségvetésből fogjuk pénzelni Ukrajnát

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben