25 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Orbán megerősítette, jövő héttől megkezdődik az oltottság szerinti megkülönböztetés

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Korábban a Momentum követelte a leghangosabban az oltatlanok jogfosztását. Ebben a kormányoldal részéről úgy tűnik, partnerre találtak. A miniszterelnök ugyanis kiemelte:

a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is – sorolta.

Hangsúlyozta: lépésről lépésre újraindítják az országot. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell.

(MTI nyomán – Fotó: MTI)

További híreink

Így rohamozták meg hajnalban a röszkei határt az illegális bevándorlók – videó

Szabó Norbert

Megjelent a védelmi intézkedések első feloldásáról szóló jogszabály

Varga Lilla

Biciklit, táskát, kábelek és még rucákat is lopott az enyves kezű Kiskunmajsán

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen