27.1 C
Budapest
2021. augusztus 4., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Orbán megerősítette, jövő héttől megkezdődik az oltottság szerinti megkülönböztetés

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Korábban a Momentum követelte a leghangosabban az oltatlanok jogfosztását. Ebben a kormányoldal részéről úgy tűnik, partnerre találtak. A miniszterelnök ugyanis kiemelte:

a jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is – sorolta.

Hangsúlyozta: lépésről lépésre újraindítják az országot. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell.

(MTI nyomán – Fotó: MTI)

További híreink

Katalizátor tolvajokat fogtak el

Dunai Tibor

Móron közösen emlékezett a MÖM és a Mi Hazánk Mozgalom

Varga Lilla

Trump párti tüntetőket vertek meg a “békés” demokrata szimpatizánsok

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben