20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

Orbán úgy érzi, hogy a Fidesz kiállt a gazdák mellett- a kamarán keresztül intézett hozzájuk néhány kedves szót

Két rajoskodás között a miniszterelnök most a magyar gazdálkodók felé fordította orcáját – Orbán Viktor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adatbázisát használva írt levelet a termelőknek, földműveseknek, gazdálkodóknak.

A levelet kizárólag magyar nyelven írták, jóllehet a héber, a német, a holland és az olasz is indokolt lett volna. Nekik szavazati joguk ugyan nincs, de a polgári kormányzás alatt három megyényi magyar földterületre tettek szert – hívja fel a figyelmet posztjában a Mi Hazánk elnökhelyettese.

A NAK-tól kapott levelek mindig fontos, szakmai információt szoktak közölni az érintettekkel – direkt politikai kampányra eddig nem nagyon volt példa. A szakmai kamarák papíron függetlenek. Szó sincs áprilisi tréfáról, a gazdák az alábbi levelet kapták:

Tisztelt Honfitársam! Tisztelt Gazdálkodó!

Fontos ügyben írok Önnek. A szomszédunkban kitört háború Magyarország sorsára is hatással van. Jelenleg a legfontosabb, hogy megőrizzük hazánk békéjét és biztonságát. Vannak, akik a háború pártján állnak és feszültséget szítanak, ezért továbbra is stratégiai nyugalomra van szükség.

Amikor háború zajlik a szomszédban, akkor nem kísérletezhetünk vagy bizonytalankodhatunk, és ami a legfontosabb: nem beszélhetünk félre. Most nem hibázhatunk, és nem engedhetünk meg magunknak egyetlen rossz döntést sem.

Ebben a háborúban mi, magyarok semmit sem nyerhetünk, viszont mindent elveszíthetünk.

Ahhoz, hogy megőrizhessük közösen elért eredményeinket, nekünk a jövőben is azokat az értékeket kell követnünk, amelyek Magyarországot az elmúlt tizenkét esztendőben sikerre vitték. A nemzeti kormány ezért továbbra is kiáll a magyar gazdák érdekeiért és elkötelezett a magyar föld megvédése mellett.

Őrizzük meg közösen hazánk békéjét és biztonságát!

Orbán Viktor
Magyarország miniszterelnöke

Orbán Viktor

Nyitóképünkön az látható, ahogyan a meggytermelők még a balliberális kormány idején tiltakoznak a mesterségesen alacsonyan tartott árak miatt. A magyar mezőgazdaság szisztematikus tönkretétele az Orbán-kormányok alatt sem lassult. Sőt.

Érdemes visszaemlékezni arra, hogy a Fidesz elfogadta azt a földtörvényt, amely lehetővé teszi a külföldiek földvásárlását- azóta pedig azt is tudjuk, hogy ez akadálytalanul megtörtént.

A Fidesz csúcsra járatta a korrupciót, legyen szó a végrehajtó maffiáról vagy éppen Mészáros Lőrinc meseszerű meggazdagodásáról. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely vagyonadóval venné vissza a lopott holmit: a milliárdosoknak igenis nagyobb részt kell viselniük a közterhekből, és a lopott holmit úgy lehet a leggyorsabban visszaszerezni, ha óiási mértékű adót vetünk ki rá. A Mi Hazánk ezt fogja képviselni a Parlamentben is.

Mészáros Lőrinc vagyonával lehagyta Alcsút hajdani urát, Habsburg Józsefet. S, ha már itt tartunk, jegyezzük meg, hogy a Horthy-korszak leggazdagabb magyarjának, Károlyi László grófnak a vagyona mai árfolyamon az ún. Big Mac-árindex számítás alapján 8,35 milliárd forintnak felel meg. Kétszer ennyi jön ki a Darnyi-féle számítással: 16,6 milliárd forint. A második helyezett Festetics Sándor gróf vagyona 7,45 milliárd, illetve 14,8 milliárd forintnak, Habsburg József főhercegé pedig 5,7 milliárd, külföldi árfolyamvesztéssel korrigálva (Darnyi-módszer) 11,4 milliárd forintnak felel meg. A Horthy-korszakban az első tíz leggazdagabb magyar főnemes és nábob összesített vagyona a két módszer szerint, mai árfolyamon: 42,6 milliárd, illetve 94 milliárd forint. Mészáros Lőrincnek ugyanakkor a Forbes számításai szerint 479, 4 milliárd forint a vagyona. Ez pedig azt jelenti, hogy Mészáros Lőrincnek ma már sokkal nagyobb a vagyona, mint a Horthy-korszak leggazdagabbjaié volt együttvéve.

A föld mellett olyan életminőséget lehet élni, amely nem hasonlítható máshoz, a föld megtartása ráadásul nemzeti érdek is: élelmiszer-önrendelkezésünk és szuverenitásunk szempontjából is elengedhetetlen. A Mi Hazánk szerint minél több vidéki magyar fiatalnak lehetőséget kell biztosítani, hogy a megélhetését így biztosítsa, ám ehhez elengedhetetlen a korrupció és a földmutyik felszámolása. A Fidesz 2010-ben még azt ígérte, hogy a családi gazdaságokat támogatja, ám itt is leraboltak mindent. A kormányzati földmutyikat ki kell szűrni és azonnal le kell állítani, a jogtalanul szerzett területek visszaszerzése után pedig a minőségi élelmiszert termesztő gazdálkodókat kell helyzetbe hozni világít rá bejegyzésében Dúró Dóra arra, hogy a külföldi spekulánsok mellett a magyar oligarchák is gátjai az ágazat sikerének. 

Itt pedig a nemzetstratégiai fontosságú szektor iránt tanusított Fidesz- “hűség”. Dr. Apáti István és Dr. Fiszter Zsuzsanna riportja:

 

További híreink

Gulyás Gergely: március 15-ig fennmaradnak a korlátozások

Varga Lilla

Polgári engedetlenségi mozgalmat hirdet a Mi Hazánk a lezárások ellen

Irányi Dániel

Kattant a bilincs a 23 éves, unokázós “csalón” Budapesten

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben