17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Orbán: “van potenciálisan hárommillió beteg emberünk”

Erről a Kossuth Rádióban beszélt péntek reggel.

A miniszterelnök az interjúja elején mindjárt azzal indított

nagyon aggasztja, hogy 3 millió ember még mindig nem oltatta be magát, és azok, akik nem veszik fel az oltásukat, azok valószínűleg meg fognak betegedni.

A kötelezőket felmondva arra kért mindenkit, nyár ide vagy oda, oltassák be magukat. Szerinte azok, akik nem oltatják be magukat, azt kockáztatják meg, hogy megbetegszenek, és adott esetben kórházba kerülnek.

Van potenciálisan hárommillió beteg emberünk

– hangsúlyozta.

Szerinte 1,5-2 hónap “előnyünk” van a többi uniós országgal szemben, ezért “indulhatott újra az élet” (maximum az oltottaknak – a szerk.). Orbán azonban emlékeztet, a “vírus továbbra is jelen van”, ellene és mutációi ellen csakis a vakcinák védhetnek meg.

Orbánhoz hasonlóan a németek is azt remélek, nem torpan meg az oltási hajlandóság 50% körül, és elsőként oltathatják be valamennyi állampolgárukat.

 

További híreink

Átadták Tatán az első tíz Gidránt

Varga Lilla

Mától már nem kötelező a maszkviselés

Faragó Dániel

Tüdőgyógyász: a kezeletlen allergia sérülékenyebbé teheti az immunrendszert

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen