16.5 C
Budapest
2021. szeptember 28., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Orbán Viktor a Karmelita kolostorban fogadta Ronald S. Laudert

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután a Karmelita kolostorban fogadta Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnökét, miután vendége részt vett a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga megnyitóján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A nemzetközi jelentőségű műemlék ICOMOS-díjjal elismert rekonstrukciója 3,2 milliárd forintból, kormányzati támogatással valósult meg.

A Sukorú-ügyben ismertté vált Ronald S. Laudert fogadta Orbán Viktor és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is, hogy együtt ismét deklarálják:

a magyarországi zsidóság csakúgy, mint az elmúlt években, továbbra is mindenben számíthat a magyar kormány segítségére.

A WJC elnöke méltányolta

a zsidó közösségnek juttatott kormányzati támogatást a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez, valamint a hazai zsidóság életminőségét javító egészségügyi, szociális és kulturális beruházásokhoz, intézményfejlesztésekhez.

Lauder biztatónak nevezte Orbán Viktor közelmúltban tett látogatását Izraelben, és megköszönte Magyarország kormányának támogató kiállását a zsidó állam mellett a nemzetközi fórumokon.
Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy az antiszemitizmus ellen a magyar kormány továbbra is a zéró tolerancia talaján áll, és a közös értékek jegyében további együttműködést ajánlott a Zsidó Világkongresszus elnökének.

További híreink

Kína útnak indította Mars-szondáját

Szabó Norbert

Rendszeresen megerőszakolta saját lányát az orvos, és teherbe is ejtette

Irányi Dániel

Négyre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen