20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Őrizetbe vették a Szlovák Pénzügyi Igazgatóság egykori elnökét

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei a Vámszedő fedőnevű pénteki akció keretében őrizetbe vették František Imreczét, a Szlovák Pénzügyi Igazgatóság volt vezetőjét, valamint nyolc másik személyt. A TASR hírügynökséget Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta pénteken.

A NAKA korrupció és közbeszerzési eljárások manipulálása ügyében nyomoz. A rendőrség egyelőre nem ad bővebb tájékoztatást.

„A Különleges Ügyészi Hivatal a Vámszedő akcióval kapcsolatban nem foglal állást mindaddig, amíg a helyzet ezt lehetővé nem teszi” – közölte a TASR hírügynökséggel Jana Tökölyová, a hivatal szóvivője.

Amennyiben a nyomozó indítványozni fogja az előzetes letartóztatást, a felügyelő ügyész a törvényes határidőn belül, vagyis még a hétvégén foglalkozni fog az üggyel, tette hozzá.

Imrecze 2018 szeptemberéig állt a pénzügyi igazgatóság élén. A vámcsalási ügy után úgy döntött, hogy távozik a hivatalából.

A rendőrség a pluska.sk portál információi szerint a pozsonyi DoubleTree by Hilton szállodában is razziázott. A Vámszedő fedőnevű akcióval összefüggésben eljárás indult Jozef B. vállalkozó ellen is, akinek ebben a szállodában van az irodája – írja a Felvidék.ma hírportál.

(Fotó: SITA)

További híreink

Moszkal: az SZBU áll a kárpátaljai magyarokat fenyegető videó mögött

Varga Lilla

Új adót vezetnének be a polgárok számára Ukrajnában

Varga Lilla

Romániában könnyítéseket ígérnek a beoltottak számára

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben