21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

ORÖ: Harmadjára sem jött össze, de legalább előkerültek a botok és most rendőrök is jöttek

– Néhány héten belül a harmadik közgyűlését tartotta vasárnap az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), de a rendezvény ugyanúgy terméketlennek bizonyult, ahogyan az előző kettő. A különbség csak az, hogy ezúttal a rendőrség is kivonult a Dohány utcai székházba – szemlézi az Index.

– Hosszú, nehezen követhető vita zajlott arról, hogy mely javaslatok szerepeljenek a napirenden. Az egyik szavazás után káosz tört ki a teremben, az ordítozásban elveszett a felszólalók hangja. Agócs János, az ORÖ elnöke szünetet rendelt el, majd berekesztette az ülést − írta meg a Népszava.

Ennek ellenére a képviselők a helyszínen maradtak, és egymást szidalmazták. Varga Zoltán, az ORÖ egyik elnökhelyettese elmondta, hogy Balogh Mihály képviselő felé ütött a botjával, és fenyegetőzni kezdett. A hivatalvezető kihívta a rendőrséget.

Csaknem húsz rendőr jelent meg, és felsorakoztak. Ekkor már viszonylagos nyugalom volt a székházban, a képviselők kisebb csoportokban beszélgettek.

A rendőrök rögzítették az érintettek és a tanúk adatait. Balogh Mihály a lap kérdésére elmondta: azért lett indulatos, mert a mostani közgyűlésen sem sikerült elfogadni az ORÖ költségvetését, pedig a pénzügyi bizottság vezetőjeként – súlyos betegen – már másodszor utazott ezért Tiszalökről Budapestre. Elmondása szerint Varga Zoltán „anyázott”, ő csak erre reagált. Nem állt szándékában bántalmazni az elnökhelyettest, az előtte lévő asztalra csapott a botjával.

Ha én meg akarom ütni, akkor meg is ütöm

− ismertette felettébb békés szándékait. Bár ha belegondolunk, múltkor leszúrás volt napirenden, a bot már szinte fejlődés. Kíváncsiak várjuk, a negyedik próbálkozáson mi kerül terítékre.

Mindenesetre Agócs János, az ORÖ elnöke úgy nyilatkozott: levelet fog írni a Belügyminisztériumnak a „rendkívüli állapotok” miatt, itt sajnos nem adott bővebb magyarázatot arra, miért nem házon belül keresi a probléma okát. Ő a minisztériumtól és a kormányhivataltól kér állásfoglalást arról, mi legyen a testület költségvetésével. A bíróságon feljelentést kíván tenni a képviselők ellen, ami előrevetíti a jövőben azt, hogy akár a tárgyalótermekben lehet hasonló jeleneteknek szemtanúja a nagyérdemű.

(Kiemelt kép: HVG – egy korábbi “szóváltásba” fulladt közgyűlés pillanatképei)

További híreink

A beoltottak fele tart a harmadik vakcinától

Faragó Dániel

Komárom-Esztergom megyében is kezdetét veszi a Mi Hazánk országjárása

Kemény János

Egy medve éjszakai sétára indult Miskolcon

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen