3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Orosz vadászgépek két amerikai nehézbombázót kisértek

Orosz vadászgépek két amerikai nehézbombázó nyomába szegődtek az Ohotszki-tenger felett, határsértés nem történt

Orosz vadászgépek emelkedtek a levegőbe pénteken, hogy amerikai nehézbombázókat kísérjenek az Ohotszki-tenger felett – tájékoztatott közleményében az orosz védelmi minisztérium.

A keleti katonai körzet légvédelme két B-52H típusú amerikai nehézbombázó jelenlétét észlelte az Ohotszki-tenger nemzetközi vizei felett. A légvédelem folyamatosan nyomon követte őket, amikor távol voltak az orosz határtól.

Három vadászgépet – Szu-30, Szu-35 és Mig-31 – riasztottak a nehézbombázók kísérésére.

A védelmi minisztérium közli, hogy az amerikai gépek nem sértették meg az orosz határt, az orosz gépek pedig a nemzetközi vizek feletti légtérhasználatról szóló nemzetközi szabályok szigorú betartásával, más országok határát meg nem sértve hajtották végre a feladatot.

Orosz hírügynökség ismertetése szerint az elmúlt másfél hétben két hasonló, de fonák helyzet állt elő ugyanebben a térségben: amerikai vadászgépek szegődtek Tu-95MS orosz hadászati bombázók nyomába, amelyek tervszerűen repültek az amerikai határok közelében.

Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkar műveleti főparancsnokságának főnöke az mondta, hogy a védelmi minisztérium amerikaiak és NATO-beli szövetségeseik fokozott aktivitását tapasztalja az orosz határok közelében. Hozzátette, a katonák folytatják a helyzet figyelését, hogy idejekorán tudjanak intézkedni.

MTI

További híreink

A lengyel NATO-nagykövet beismerte: Üresek a fegyverraktárak Ukrajna támogatása miatt

Magyar Jelen

Fontos pozíciót kapott a NATO-ban Vadai Ágnes

Irányi Dániel

Új NATO-törvény: biztosítani kell a polgári munkaerőt, az anyagi javakat, az ingatlan és ingó dolgokat a külföldi csapatoknak

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben