3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKülföld

Oroszországban mostantól már a felnőttek körében is tilos az LMBTQ-propaganda

Putyinék küzdenek a globális felmelegedés ellen.

Az Állami Duma harmadik olvasatban elfogadta a mindenfajta „LMBTQ-propagandát” tiltó törvényt Oroszországban – írja a Meduza a TASZSZ hírügynökség alapján.

A törvény magába foglalja a nem hagyományos kapcsolatok és a pedofília propagandájának tilalmát, valamint a bármilyen életkorú, LMBTQ és transznemű emberekről szóló információk terjesztését a médiában, az interneten, a reklámokban, az irodalomban és a moziban. Továbbá tilos engedélyezni azokat a filmeket, amelyek nem hagyományos szexuális kapcsolatokat propagáló rész(eke)t tartalmaznak.

Oroszországban 2013 óta van érvényben a homoszexuális propagandát a kiskorúak körében tiltó törvény. Ez lett most kiterjesztve minden oroszra, beleértve a felnőtteket is.

Megsértése esetén a kiszabott bírság a polgárok esetén 200 ezer rubelig (1,3 millió forintig), jogi személyek esetén ötmillió rubelig (32,5 millió forintig) terjed.

A Duma házelnöke, Vjacseszlav Vologyin az ősökkel és a hagyományokkal indokolta a teljes tiltást.

„Vannak hagyományaink, van lelkiismeretünk, és az a meglátásunk, hogy gondolnunk kell a gyerekekre, a családokra, az országra, hogy megőrizzük azt, amit az elődeink ránk hagyományoztak”

– hangsúlyozta a politikus.

(444.hu nyomán)

 

Kiemelt képünkön orosz rendőrök visznek el egy LMBTQ-aktivistát Szentpéterváron. Forrás: BBC

További híreink

Csak a Mi Hazánk szólal fel a munkavállalók kizsákmányolása ellen

Kemény János

Dunakanyari főzde fürtös meggy párlata hozta el az év legjobb pálinkájának járó díjat

Faragó Dániel

Korábban még be akart vonulni a seregbe, de az ukrán teniszező most arról panaszkodik, hogy a szerb sportolókat beengedik Oroszországba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben