3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Országos kampányt indít a Mi Hazánk a szájmaszk viseléséért

Dr. Fülöp Erik, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, a magyar politikusok között elsőként áll ki a szájmaszk viselése mellett. Arra buzdítja követőit, ők is takarják el a szájukat, ha elmennek otthonról.


#viseljszájmaszkot néven indít országos kampányt, így akarja felhívni a figyelmet arra, hogy a szájmaszk használatával csökkenthető a fertőzés terjedése.

Fülöp Erik szerint Csehországban és Szlovákiában már kötelezővé tették a lakosság számára azt, hogy ha kilépnek az utcára, takarják el az orrukat és a szájukat maszkkal vagy sállal.

“Magyarországon ezzel szemben mindenki csak találgatja, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos miért mondja azt, hogy az egészséges emberek ne hordjanak szájmaszkot, miközben következő mondatában azt hangsúlyozza: tünetmentesen is megfertőzhetünk másokat a koronavírussal”

– mondta.

A képviselő szerint a célja az, hogy felhívja a figyelmet arra: a szájmaszk viselése csökkenti a fertőzés terjedését, ráadásul megakadályozza azt is, hogy folyamatosan az arcunkhoz vagy a szánkhoz nyúljunk.

“Egyben kérem a kormányt, gondoskodjanak róla, hogy a lakosság ingyenesen vagy hatósági áron juthasson hozzá maszkokhoz! Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a további higiéniás szabályok betartásáról, így a rendszeres kézmosásról és a fertőtlenítésről sem” -mondta

A kampány #viseljszájmaszkot néven indul Facebook és Instagram oldalán, ahol arra kéri a követőit, hogy fotózzák le saját magukat szájmaszkban, osszák meg a közösségi oldalaikon a képeket, és használják a #maradjotthon illetve a #viseljszájmaszkot hashtageket.

(MTI)

További híreink

Toroczkai László: A transzhumanizmus veszélyes!

Kemény János

Nemzeti gazdasági kórkép – a magánbenzinkutasok már az út szélén

Kemény János

“Magyarország ne fizessen Ukrajnának!”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben