13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldEgyéb kategóriaHírekKiemeltKultúra

Őrület – ateista óriásplakát és tévéreklám is készülhet Magyarországon

A Magyar Ateista Társaság közösségi gyűjtést indít arra a kampánycélra, hogy a 2022 őszi népszámláláson

a lehető legtöbben vallják magukat ateistának vagy vallástalannak,

ezáltal erősítve a vallástalan közösség érdekképviseletét – írja adománygyűjtő oldalán az ateisták közössége.

“A jókedvű adakozót szereti és megáldja az Úr”

Akiknek elegük van a „keresztény Magyarország” szólamából, az egyházak és az állam összefonódásából, a régimódi kereszténydemokráciából azoknak fel szeretnénk hívni a figyelmét arra a lehetőségre, hogy a népszámláláson vallhatják magukat kifejezetten ateistának, felekezeten kívülinek, vagy megtagadhatják a válaszadást a világnézeti kérdésre. Azért is tartjuk fontosnak egy ilyen kampány indítását, mert a 2011-es népszámláláson elért 54,19% után, figyelembe vége az azóta készített felméréseket, jó esélyt látunk arra, hogy a magukat kereszténynek vallók aránya 50% alá csökkenjen – teszik hozzá.

Az oldalról az is kiderül, hogy adományokat gyűjtenek a kampányaikhoz, eddig összesen csaknem 600.000 forintot sikerült beszedniük a híveiktől(?). “Isten fizesse meg” – viccelhetnénk stilszerűen, de ami még ijesztőbb, hogy az akcióhoz maga a KSH is asszisztált.

A KSH-val egyeztetést kezdeményeztünk a világnézeti, vallási kérdéssel kapcsoltban annak érdekében, hogy ne csak az egyházak, hanem az ateista, vallástalan közösség véleményét is vegye figyelemben a hivatal a népszámlálás során. Megkeresésünkre pozitív választ kaptunk – lelkendeznek a beszámolóban.

A politikusokra helyeznék a nyomást

Az állam és az egyház elválasztását célzó intézkedések, intézmények eltörlése, megszüntetése a kormány politikájának szerves része, és a “régi vágású kereszténydemokráciában” már a “teremtés rendjére” hivatkozva módosítják a húsvétinek nevezett alaptörvényt. Kormánypárti politikusok és újságírók rendszeresen betegnek, erkölcstelennek, hazaárulónak és nemzettagadónak nevezheti ateistákat; és azt is hangoztatják, hogy a kereszténydemokrata rendszer legfőbb ellensége nem az iszlám, hanem az ateizmus.
Ha minél többen valljuk magunkat ateistának, vallástalannak, akkor politikusok rá fognak ébredni arra, hogy minket is képviselniük kell, így megállíthatjuk a teokratikus tendenciákat – írják.

Ezt nem tiltja a Facebook

A kormány, sőt, több ellenzéki politikus szerint is “Európában az ateista is keresztény”. Ideje, hogy megmutassuk, nem tagadhatják el az identitásunkat. Mutassuk meg, hogy mi is számítunk!

A facebook-os reklámkampányon túl, az anyagi forrásoktól függően szeretnénk legalább egy óriásplakátot állítani, valamint tv reklámot készíteni az ateista világnézet felvállalásának népszerűsítésére, melyet társadalmi célú hirdetésként és internetes reklámkampányként juttatnák el az állampolgárokhoz – zárják közleményüket, amelynek végén még azt is megígérik, hogy a beérkezett összegekkel tételesen el fognak számolni.

Isten őket úgy segélje – vethetnénk közbe megint, de ehelyett inkább érdemes néhány pillantást vetni magára a kezdeményezőre. Az akció vezetője Waldmann Tamás. Ehhez önmagában már tényleg nem is fűznénk semmit hozzá, alább néhány kép a magyar ateisták Facebook csoportjából, benne Waldmann kommentjével.

Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel

Aki esetleg kíváncsi Waldmann Tamás további bejegyzéseire, vagy csak keresztényként kenyérrel dobná vissza Waldmann úr rágalmait és vallásgyalázó kijelentéseit az itt tudja megtenni.

(nyitóképünkön az öt keresztény felekezet temploma által körülhatárolt főtér látképe Kecskeméten )

 

 

További híreink

A “szélsőjobb” elleni szavazásra buzdítja követőit egy olasz “influenszer”

Irányi Dániel

Olyan súlyos a sáskajárás Afrikában, hogy két országot is komoly veszélybe sodort

Szabó Norbert

Sziva Balázs: “A média legalja egyszerűen képtelen elviselni a sikereinket…”

janositamas

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben