17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Őskommunista tartott megemlékezést a saját áldozataik emléknapján

 

A tegnapi nap folyamán országszerte a kommunizmus áldozataira emlékeztek, a megemlékezők összetétele pedig minden bizonyosság szerint  100%-ban antikommunistákból állt. Azaz teljes egészében már biztosan nem, ugyanis  a tatabányai városi megemlékezésen Fekete Miklós MSZP-s alpolgármester mondta a megemlékező beszédet, ami az alább ismertetett tényállás miatt érdekes.

Fekete Miklós részletes önéletrajza mindenki által elérhető az MSZP hivatalos honlapján. 1981-87 között a KISZ Komárom Megyei Bizottságában működött Tatabányán, majd 1987-88 között az MSZMP Komárom Megyei Bizottságában, szintén Tatabányán. Mindemellett agitációs, propaganda-osztályvezető volt, így ő irányította a városban az efféle agitációs munkálatokat.

Részlet az önéletrajzból:

1987–1988 MSZMP Komárom Megyei Bizottsága. Agitációs, propaganda osztályvezető. Az agitációs propagandamunka városi irányítása.1981–1987 KISZ Komárom Megyei Bizottsága.

Nos, figyelmesen végigolvasva, ez nem igazán az az életút, ami “kényszer hatása alatt való cselekvést” sugallna , hanem egy lelkes pártember ’80-as éveit tárja elénk. S, hogy Fekete Miklós Tatabánya alpolgármestereként 2020-ban beszédet mondhatott egy kommunizmus áldozatairól szóló rendezvényen? Igen, ez valóban így volt, még akkor is, ha elsőre egy rosszul elsült FEKETE humorként rúghatna gyomron minket a történet. Tatabánya persze balliberális vezetésű város, így annyira már nem meglepő a hír, de nagy ízléstelenségről tett tanúbizonyságot a település, hogy pont őt kérték meg a beszéd megtartására, mivel nyilvánvalóan az elvtársai tisztában vannak a múltjával.

Ráadásul történt mindez délelőtt 11 órakor, hogy még véletlenül se tudjanak sokan elmenni a megemlékezésre.

Nyilvánvaló provokáció? Minden bizonnyal. Ugyanis a Mi Hazánk Mozgalom helyi alapszervezete már a múlt héten tiltakozott a döntés ellen, így például az Oktatási és Kulturális Bizottságban is, ahol a bizottság meg is fogalmazott egy javaslatot a személycsere szükségességét illetően, amelyet a közgyűlés elé tárt.


Egy valami azonban még mindig nem világos Fekete Miklóssal kapcsolatban. Azontúl, hogy meggyalázták az áldozatok emlékét, szándékosan megsértették a magyarországi antikommunistákat, vajon Feketének nem volt kellemetlen kiállni és elmondani az egyébként vérszegény, önmosdató beszédét? Miért nem maradt hű kommunista elveihez és maradt távol a megemlékezéstől, vagy nyilatkozott bárhol máshol a kommunizmus védelmében? Mire jó ez a kétszínűség? Az ember joggal várhatná el tőle, hogy legalább a saját elveihez legyen hű, elvégre én sem járok el (s főként nem mondok beszédet) antifasiszta megemlékezéseken. De hát úgy látszik, Feketétől már hiába várhatjuk el az ellenkezőjét…

Azt hiszem, a “velünk élő kommunizmus” kifejezés még sosem volt ennyire aktuális.

Nemzeti.net nyomán

 

További híreink

Schiffer András: Erre a világrendre nemet kell mondani

Kiss Albert

443 illegális határsértőt kaptak el a hétvégén

Szabó Norbert

Elfogatóparancsot adtak ki a Deák téri megemlékezőket fenyegető férfi ellen

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen