13.1 C
Budapest
2021. május 7., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Vélemény

Öt: Elbontanák! Ballib madarak, ballib kakasülőn a Turulról

A balliberális atv csatorna műsorában hétről-hétre van ez a műsor, aminek Öt a címe. Valóban öten ülnek, megmagasított kakasülő székeiken, mint a madarak, egészen Heti Hetes -ízűen és -szerűen, és nem is véletlenül. A heti véleménypapagájok szokásos balliberális megmondói most éppen a facebook-véleményvezérek, publicisták, újságírók, elemzők és történészek státuszain üldögélve tárgyalják ki, szűrt válogatással és fókuszálással hazánk aktuális, ügyes-bajos, vagyis „közéleti” dolgait, közelebbről Konok Péter, Ceglédi Zoltán, Puzsér Róbert és Hont András – Lampé Ágnes műsorvezetésével.

Legutóbb a Turul-szobor és a turul-jelenség, és a magyar jelkép használat került terítékre. Fiatalabb olvasóink kedvéért elárulom, majd’ harminc éve téma, pontosabban, tematizáló kártya az a balliberális csúsztatás, amely a magyar történelmi és nemzeti szimbólumok használatában nácizmust kiált úton-útfélen. Hivatkozva 1944 és 1945 végzetes hónapjaira, ezeréves, a magyar államiságot és nemzettudatot önmagukban és jogfolytonosságukban is hordozó jelképeink szintre mindegyikét bűnössé, embertelen és gyilkos jelképpé igyekeztek és igyekeznek aljasítani.

Ez a rágalomhadjárat sújtotta a kétezres években az Árpád-sávos (Árpád-házi) történelmi zászlónkat és ez a rágalomhadjárat nem szűnik meg ostorozni például a hegyvidéki Turul-szobrunkat sem.

Az említett balliberális adás, amely egyébként a jóérzésű magyar nézőket revolverező, politikai kommunikációs projektműsor most egyetértést sugallt abban, hogy a magyar nemzet allegorikus történeti, mitikus madara, a Turul elbontandó a helyéről. Felháborító egyoldalúsággal pedig azt az indokot jelölték meg, hogy az a Turul, és éppen ott ,egyértelműen a nyilas pártszékházat idézi meg, illetve burkoltan, de azért persze egyértelműen „nyilas üzenetet” hordoz. Ez aljas és elképesztően gátlástalan hamisítás. Álljon itt ezért négy kijózanító érv az Öt című műsor négy véleményvezérének:

Először is: ezer év hagyományt leszűkíteni pár hónapra hazugság, éppoly csalárd, mint mondjuk négy (öt) ember véleményét társadalmi akarattal azonosítani.

Másodszor: akinek az ezeréves tradícióról az a pár hónap jut eszébe, az kórós elmeállapotú, de legalábbis észlelési mechanizmusa sérült, segítségre szorul és ilyenformán a valóság megélése és ebből fakadó véleménye is kóros, tehát a köz számára nem hiteles, torz.

Közlésre alkalmatlan.

Harmadszor: a világháború traumája ugyanúgy trauma a magyar társadalom széles rétegeinek, és nemcsak a faji, vallási alapú tömeggyilkosságok áldozatainak, de az osztály, illetve származás alapú tömeggyilkosságok áldozatainak is.

Negyedszer: jelenleg a Kárpát-medencében a világháborús időket idéző, háborús bűnökre emlékeztető aljas állami terrortettek elszenvedői éppen a magyarok, kisebbségként elnyomásban vergődve, őshonos közösségalkotó tényezőkként.
Legközelebbi műsorukban akár ezekről is beszélhetnek. Ha mernek.

 

 

Jónás Levente

További híreink

Repülőgép-katasztrófa történt Indonéziában

Varga Lilla

Meglincselték a férfit, aki íjjal fenyegette a tüntetőket (videóval)

Irányi Dániel

Trianon-törvény: újra megszavazta a román parlament

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben