15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Ötven orvos kapott figyelmeztető levelet Hollandiában, mert lebeszélte az embereket az oltásról

Ötven orvosnak küldtek figyelmeztető levelet a holland egészségügyi hatóságok, mivel azok “egyértelműen téves információkat közöltek pácienseikkel a koronavírusról, valamint a vírus elleni vakcináról”. Tíz esetben hatósági eljárással is megfenyegették az érintett orvosokat – írta meg az nltimes.nl.

Volt olyan orvos, akit 3 ezer eurós bírsággal büntettek, amiért olyan gyógyszert írt fel, mely nem gyógyítja a koronavírust. De több orvost érte a vád, hogy olyan gyógyszereket ajánlott betegeinek, melyek “covid-elleni hatásosságát és biztonságosságát még nem sikerült bizonyítani”. (Miért? Az oltásokét igen? – a szerk.)

Az orvosok nagy része ellen azonban olyan vádak hangzottak el, mint hogy “kétségbe vonták az elfogadott tudományos tényeket”, továbbá megpróbálták lebeszélni az embereket az oltásról és a maszkviselésről.

A hatóságok azt állították, tiszteletben tartják a vélemény szabadságát, de azt elvárják, hogy az orvosok és az egészségügyi dolgozók igazodjanak az előírt, szakmailag elfogadott sztenderdekhez.

Amikor tehát a WHO a járvány kezdetekor azt hangoztatta, kizárt, hogy a vírus emberről emberre terjedjen – ezen állásfoglalás értelmében – mindenkit szankcionálni lehetett volna, aki ennek ellenkezőjét állította.

A holland egészségügyi hatóságok szerint az érintett orvosok “veszélyeztették Hollandia egészségét”.

További híreink

A Mi Hazánk példát statuálna Szilágyi István színművész apagyilkos fiával

Irányi Dániel

Lehu****a zöldségespultot az áruházban

Kiss Albert

Rendszeresek a “lengyel boltok” elleni támadások Hollandiában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen