7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Parkolóhelyeket adtak át a tolerancia nevében, ahová csak “LGBTQ-emberek” és bevándorlók parkolhatnak

A németországi Hessen tartományban található Hanau város egyik mélygarázsában “sokszínűségi parkolóhelyeket” létesítettek, melyeket kizárólag az LGBTQ-közösség tagjai, illetve bevándorlók használhatnak – írja a Bild internetes kiadása nyomán a Mandiner.

Hanau régóta a “jövő Németországát” testesíti meg. Már a 2015-ös migránsválság előtt is egy igazán “sokszínű” településnek számított, ami azóta se javult.

“Védelmet nyújtó” parkolóhelyek

A mélygarázs egyes parkolóhelyeit szívárványosra festető Thomas Morlock azt mondta, a Hanauer Parkhaus GmbH (HPG) célja a különleges parkolóhelyek átadásával, hogy “segítsenek azoknak, akik különleges védelemre szorulnak”.

Kiemelte:

a kizárólag bizonyos csoportoknak fenntartott parkolóhelyeket nem azért hozták létre, hogy “azokat különálló embercsoportok használják, hanem azért, hogy feltűnően színes szimbólumukkal jelezzék a parkolóközönség felé: ők a sokszínűség és a tolerancia mellett állnak”.


A HPG közleménye leszögezte továbbá, hogy külön emberük figyeli majd a kamerákon keresztül, hogy a szivárványos helyeket valóban kizárólag bevándorló hátterű, vagy “LGBTQ-emberek” használják-e? Arra nem tért ki, ha egy fehér, heteroszexuális német oda merészel parkolni, milyen következményekkel számolhat. Bár az is egy érdekes kérdés, hogy a sofőrök szexualitását hogyan kívánják ellenőrizni. Illetve, hogy “bevándorló hátterűnek” minősül-e egy magyar, vagy lengyel munkás? Vagy a különbségtétel szigorúan faji alapon történik majd?

Fotó: Twitter

További híreink

Szlovákiában már az 5 éveseket is beoltják

Faragó Dániel

Megváltoztathatatlanná tette a születéskori nemet az Országgyűlés

Szabó Norbert

Megint megöltek egy újságírót Afganisztánban

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen