0.9 C
Budapest
2020. november 29., vasárnap
Magyar Jelen
Vélemény

Pár(t)beszéd

A Párbeszéd vasárnapi, budapesti tisztújító kongresszusa újraválasztotta a párt női és férfi társelnökét, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt.

Az eredményt a két politikus jelentette be a szavazást követő sajtótájékoztatón. A rendezvényen megválasztották a Párbeszéd elnökségét is. A hétről kilencfősre növelt létszámú testületnek a két társelnök automatikusan tagja. A megválasztott tisztviselők mandátuma két évre szól.

Mindenki megnyugodhat

Arról a pártról van szó, akik nemzetellenes ámokfutásukat abban az LMP-ben kezdték, ami 2009 környékén a Gyurcsány kormány ellenében határozta meg magát. Ezt követően a Szabó Tímea-Karácsony Gergely vezette brigád kivált az LMP-ből, mondván, hogy mindenképp együtt szeretnének működni Gyurcsánnyal 2014-ben és nem támogatják a Schiffer vonalat. Az új párt neve pedig lészen: Párbeszéd Magyarországért.

Párbeszéd a mandátumért

A krónikához hozzá tartozik, hogy a kenyértörésre akkor került sor, amikor az LMP támogatottságából az látszott, hogy 2014 után (a Parlament létszáma csökkenésének is köszönhetően) legjobb esetben 5-7 mandátumra számíthatnak, a remélt 10-15 helyett. És igen. A pártból azok távoztak, akik hogyhogynem a balliberális listák befutó helyein találták magukat 2014 áprilisában.

LMP mégis, Magyarország mégse

Az utóbbi hónapokban két hír jelent meg a nem létező párttal kapcsolatban. Az egyik, hogy nevet változtatnak és elhagyják a Magyarország szót. A továbbiakban csak egyszerűen Párbeszéd. A párbeszédhez, pedig pár is kell, így kerülhetett szóba, hogy a támogatottságát ismét leküzdő LMP-vel visszaegyesülnek. Amennyiben a kedves olvasó bárminemű azonosságot vél felfedezni bármilyen más párt szenvedéstörténetével, akkor azt csak a véletlen, esetleg a rekkenő hőség okozhatja.

 

Kapcsolódó híreink

Bocskaitól a pufajkáig

Dunai Tibor

Szeretem a Hazámat, miért bűn?

Varga Lilla

USA: felesége Instagram posztja miatt bontottak szerződést a szerb középpályással

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben