17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Peking felszólította az EU-t, hogy gondolja át a Kínával szembeni szankcióit

Peking pénteken felszólította az Európai Uniót, hogy gondolja át a “hibás és egyoldalú” szankcióit, amelyeket Kínával szemben alkalmazott.

Csao Li-csien, a kínai külügyminisztérium szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az Európai Parlament (EP) képviselői csütörtökön úgy foglaltak állást: amíg érvényben vannak Kína márciusban bevezetett, uniós diplomatákat és intézményeket sújtó szankciói, addig minden megállapodást elutasítanak Pekinggel. Nem foglalkoznak egyebek mellett az Európai Unió és Kína között megkötni tervezett befektetési megállapodás ratifikációjával sem.

A kínai szankciók válaszintézkedésként születtek arra az uniós döntésre, hogy az EU négy kínai tisztségviselő ellen büntetőintézkedéseket hozott a zömében muszlim vallású, ujgur kisebbség emberi jogainak súlyos megsértése miatt.

A kínai külügyi szóvivő azonban pénteken úgy fogalmazott: a Kínával szembeni, egyoldalú szankciók alkalmazása hibás döntés az EU részéről.

Csao arra szólította fel Brüsszelt, hogy párbeszéden keresztül kezelje a felmerülő különbségeket, és térjen vissza az együttműködés helyes útjára

– írja az MTI.

A kínai külügyi szóvivő továbbá a Kína részéről márciusban kirótt szankciók szükséges válaszlépést jelentettek az ujgurok lakta., északnyugat-kínai Hszincsianggal kapcsolatos, “ádáz hazugságokkal” szemben.

További híreink

Külső machinációt gyanítanak az amerikai lázadások hátterében

Irányi Dániel

Két évtizedes rekordot dönthet az átkelési kísérletek száma az Egyesült Államok délnyugati határán

Irányi Dániel

Irán bosszújától retteghet a világ

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen