21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Pentagon: legkésőbb szeptember 15-ig az amerikai hadsereg minden tagjának fel kell vennie az oltást

Legkésőbb szeptember 15-ig az amerikai hadsereg minden tagjának kötelezően fel kell vennie a koronavírus elleni oltást – derült ki abból a hétfőn, az AP amerikai hírügynökség birtokába jutott jelentésből, amelyet Lloyd Austin védelmi miniszter juttatott el az amerikai csapatokhoz – írta meg az MTI.

Austin szerint a kijelölt határidőn változtathatnak, amennyiben tovább emelkedik az országban a Covid-19 fertőzések száma, vagy az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok által kifejlesztett koronavírus elleni vakcina megkapja a végső jóváhagyást az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóságától (FDA).

“Kérni fogom az elnök jóváhagyását, hogy legkésőbb szeptember közepéig kötelező legyen felvenni az oltást, vagy azonnal, amint az FDA jóváhagyása megszületik”

– írta a védelmi miniszter.

“Ha a fertőzések aránya emelkedik és potenciálisan befolyással lesz a katonai készültségre, nem fogok habozni, hogy hamarabb cselekedjek, vagy javasoljak egy másik utat az elnöknek. A nemzet megvédéséhez egészséges és harcra kész katonákra van szükségünk”

– tette hozzá Austin, aki szerint az amerikai katonák olyan fizikai állapotban vannak, hogy ledöntheti a talpukról őket egy olyan vírus, ami a társadalom 80 százalékára teljesen veszélytelen. Érdemes böngészni kicsit a magyar statisztikákat is, igen tanulságosak.

Joe Biden amerikai elnök – aki a múlt hónap végén arra utasította a védelmi minisztérium illetékeseit, hogy dolgozzanak ki egy tervet a hadsereg beoltására – hétfőn azt mondta: “határozottan” támogatja Austin tervét.

“Austin miniszter úrnak és nekem megingathatatlan elkötelezettségünk, hogy csapataink minden képességgel rendelkezzenek ahhoz, hogy munkájukat a lehető legbiztonságosabban elvégezzék”

– fogalmazott közleményében az elnök.

“Az oltás lehetővé teszi a hadsereg tagjainak, hogy egészségesek maradjanak, nagyobb védelmet nyújtsanak a családjuknak, és biztosítja, hogy a katonai erőink készen álljanak a bevetésre. Nem hagyhatunk fel a Covid-19 elleni küzdelemmel, különösen azért, mert a Delta-variáns gyorsan terjed a be nem oltott emberek között.” – tette hozzá Biden. Az mondjuk érdekes lesz, mert állítólag a Pfizer után például még csak sportolni sem szabad. Ha ezzel oltják be a hadsereget, akkor felfüggesztik a kiképzéseket és gyakorlatozásokat?

Az amerikai hadseregben szolgálatot teljesítő embereknek eddig is kötelező volt felvenniük több mint egy tucat védőoltást. Ezek közé tartozik például a kanyaró, a mumpsz, a diftéria, a hepatitisz, a himlő és az influenza elleni vakcina is. A Pentagon mostantól hozzáadja a listához a koronavírus elleni védőoltást is. A védelmi minisztérium korábban ugyan nem tette kötelezővé a Covid-19 elleni vakcina felvételét az állomány tagjainak, de a járvány kezdete óta határozottan ajánlják az oltást a katonáknak.

A Pentagon adatai szerint a teljes amerikai hadseregből több mint 1 millió katona már megkapta a védettséghez szükséges összes oltását, és további 237 ezren vannak, akik még csak egy oltáson vannak túl. A haditengerészet közölte, hogy az aktív szolgálatot teljesítő és tartalékos tengerészek több mint 74 százaléka már legalább egy adag oltást megkapott. A légierő adatai szerint a kötelékükben szolgáló aktív és tartalékos katonák 65, illetve 60 százaléka részlegesen beoltott.

Olybá tűnik, a demokraták mindent elkövetnek, hogy teljesen kiheréljék az amerikai haderőt. Először hajtóvadászatot indítottak a Trumpot támogató katonák ellen, majd előálltak ezekkel a remek toborzóvideókkal (ITT és ITT), most pedig páros lábbal rúgnak ki mindenkit, aki nem kíván élni egy kísérleti stádiumban lévő vakcinával.

Fotó: Youtube

 

További híreink

A megtámadott családanyák védelmében tüntetett a Mi Hazánk

Varga Lilla

Egy kisvárosnyi embert lakoltattak ki eddig

Kiss Albert

Folytatja vidéki tüntetéseit a kötelező oltások ellen a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen