2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Pénzbehajtás és hatósági vegzálás helyett életszerű mérlegelést vár a Mi Hazánk a védelmi intézkedések kapcsán

A Mi Hazánk Mozgalom – az észszerűtlen korlátozásokhoz hasonlóan – túlzónak tartja azt a gyakorlatot, amit a védelmi intézkedések betartásának ellenőrzése, és a szabálysértések szankcionálása esetében folytatnak a hatóságok – írja Szajlai János, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választókerületi elnöke, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Egyre több eset lát napvilágot, mikor a járvány terjedésének lassítása és megakadályozása érdekében hozott szabályokat olyan helyzetekben ellenőrzik és büntetik, amikor a járvány terjedése teljesen lehetetlen, az ezért kiszabott bírság mértéke pedig túlzó és szinte minden esetben megalapozatlan – teszi hozzá Szajlai János.

Előfordult, hogy este nyolc óra tíz perckor az autójában egyedül hazafelé tartó fiatalembert a lakásától százötven méterre sikerült „elkapni” a rendőröknek, de olyan eset is volt, hogy szabadtéren egyedül lévő embert a nem megfelelő maszkviselésért büntettek meg, az átlagjövedelem felére, harmadára. Szintén sok ember kapott már büntetést a munkavégzésről szóló igazolás hiánya illetve az igazolás nem megfelelő formája miatt olyan esetekben is, amikor nyilvánvalóan a munkavégzéssel kapcsolatban történő közlekedés céljából tartózkodott a lakóhelyén kívül a kijárási tilalom alatt – idézi fel a politikus a történteket.

Véleményem szerint ezekben az esetekben nyilvánvalóan hiányzott a hatóságok részéről a szabálysértéseknél alkalmazható mérlegelés, amit nem, vagy nem megfelelően alkalmaztak. Hiszen büntetés helyett akár figyelmeztetés is alkalmazható lenne, ha a szabálysértés az elkövetés körülményeire tekintettel csekély súlyú, és ettől az intézkedéstől kellő visszatartó hatás várható, de akár a kiszabható pénzbírság legalacsonyabb összege, ötezer forint is elegendő lehetne.

– hangsúlyozza.

Szeretnénk, ha a járványhelyzet idején, a még dolgozni tudó és akaró becsületes emberek helyett, a társadalomra valós veszélyt jelentő bűnözőkkel szemben lépnének fel hasonló lendülettel és határozottsággal a hatóságok -zárja közleményét Szajlai János.

Magyarjelen.hu

További híreink

Újabb országban korlátozzák a szólásszabadságot

Irányi Dániel

Fegyveresek legalább 66 ember életét oltották ki a szudáni Észak-Dárfúrban

Dunai Tibor

Bedrogozva bántalmazta a nőt az utcán

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen