3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Pénzbírságot kapott Dúró Dóra, amiért este futott

Több tízezer forintos bírságot szabott ki a Budaörsi Rendőrkapitányság, amiért Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese este nyolc óra után futni ment. A párt országgyűlési képviselője a túlzott lezárásokkal szemben tiltakozva meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében sértette meg a kijárási tilalmat, majd jelentette fel saját magát és mondott le mentelmi jogáról.

Harmincezer forintos bírságot kapott Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, amiért január 22-én a kijárási tilalmat szándékosan megszegve lakóhelyétől egy kilométeres körzetében futott – értesült a Magyar Jelen. A rendőrségi jelentés úgy fogalmazott, az országgyűlési képviselő „cselekményével megszegte a veszélyhelyzet idején a második ütemű védelmi intézkedést” amely 5000-500 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethető.

 

Ismert, Dúró Dóra január 22-én saját közösségi oldalán jelentette be, hogy a Mi Hazánk által, a túlzott lezárásokkal szemben tiltakozva meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében feljelenti saját magát, mert este 8 óra után szeretne futni.  – Ésszerűtlen, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekeit, ezért ma

SZÁNDÉKOSAN MEGSZEGTEM A KIJÁRÁSI TILALMAT ESTE 8 ÓRA UTÁN, LAKÓHELYEM EGY KM-ES KÖRZETÉBEN FUTOTTAM.

Négy gyermekem van, a munkaidőmön kívül igyekszem minél többet velük lenni: délutánonként együtt tanulunk, játszunk, különórákra visszük őket, vacsorázunk, mesélünk, és lefekszenek. Mire végzek a velük kapcsolatos teendőkkel, bizony bőven nyolc óra után járunk, így csak ilyenkor tudok például sportolni is – érvelt döntése mellett a politikus, aki szerint ha kutyát sétáltatni lehet késő este, akkor talán kisgyermekes szülőként futni is. A Mi Hazánk országgyűlési képviselője leszögezte azt is, mentelmi jogáról lemond, hiszen – mint írta – a Mi Hazánk egyetlen pártként „megszüntetné ezt az elavult jogintézményt, mert mi komolyan gondoljuk a törvények előtti egyenlőséget”.

A RENDŐRSÉG EGYÉBKÉNT ENYHÍTŐ KÖRÜLMÉNYKÉNT VETTE FIGYELEMBE, HOGY DÚRÓ DÓRA FELJELENTETTE MAGÁT, ÉS LEMONDOTT MENTELMI JOGÁRÓL.

Dúró Dóra után a Mi Hazánk pártigazgatója is a polgári engedetlenség útjára lépett, feljelentette magát a kijárási korlátozás megsértése miatt. Szabadi István múlt héten éjszakai horgászatra ment, hogy menyhalat foghasson. A politikus elmondta,

AZ AKCIÓVAL A HORGÁSZOK HELYZETÉRE SZERETNÉK FELHÍVNI A FIGYELMET, A PÁRT SZERINT UGYANIS A JELENLEGI JÁRVÁNYÜGYI KORLÁTOZÁSOK SZINTE ELLEHETETLENÍTIK ENNEK A HOBBINAK A GYAKORLÁSÁT.

A Mi Hazánk Mozgalom egyébként egyedüli pártként állt ki a korlátozások miatt igen nehéz helyzetbe került vendéglátóipar, valamint a sportközpontok ésszerű újranyitása mellett. Érvelésük szerint ezek a többségében kisvállalkozások nem bírnak tovább zárva tartani, tönkre fognak menni, hiszen a tavalyi évben is nagyjából négy hónapot zárva kellett lenniük.

A lezárásellenes párt többek közt nehezményezi, hogy miközben a plázákban, áruházakban embertömegek zsúfolódhatnak össze egyszerre, addig semmilyen vendéglátóhelyre nem mehet soha senki, még akkor sem, ha adott esetben maszkot visel, távolságot tart, rendelkezésre állnak a fertőtlenítéshez szükséges eszközök, és a szellőztetés is biztosított. Ezért

A MI HAZÁNK AZT SZERETNÉ ELÉRNI, HOGY A VENDÉGLÁTÓHELYEK A JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOK BETARTÁSÁVAL, LÉTSZÁMKORLÁT, TÁVOLSÁGTARTÁS ÚJRA KINYITHASSANAK.

Persze, miután a Mi Hazánk felkarolta a nehéz helyzetbe került ágazatok ügyét, a balliberális ellenzék is potenciális kampányfogást láttak ebben. Minderre a Mi Hazánk elnöke úgy reagált, “azért, mert nem értünk egyet felesleges és a magyar gazdaságot tönkretevő lezárásokkal, attól még nem vagyunk balliberálisok. A Mi Hazánk zászlói sohasem lengedezhetnek együtt balliberális pártok zászlóival. Hogy a Momentum és az MSZP egyes vezetői ugyanazt kezdték el szajkózni, mint a Mi Hazánk Mozgalom,

AZ NEM AZT JELENTI, HOGY ŐK IS AGGÓDNÁNAK A MAGYAR VÁLLALKOZÁSOKÉRT ÉS A MAGYAR DOLGOZÓKÉRT. ŐK CSUPÁN POLITIKAI HASZONSZERZÉSBŐL PRÓBÁLJÁK ELCSENNI A SZLOGENJEINKET, AKÁR CSAK KORÁBBAN A FIDESZ.”

A pártelnök szerint nem ők, hanem azok a kormányzati intézkedések nemzetellenesek, melyek az egyébként is agyontámogatott multikat támogatják a jelenlegi helyzetben, és tönkreteszik a magyar vállalkozásokat. Hangsúlyozta,

NEM AZONNALI NYITÁST SÜRGETNEK, HANEM FOKOZATOS LAZÍTÁST.

– A vírus természetéből adódóan látszik, hogy ez egy végtelen történet is lehet, hiszen a vírus nem fog eltűnni. A mozgalom elnöke szerint 500 ezer és egymillió között lehet azoknak a magyaroknak a száma, akik komoly bevételkiesést szenvednek el a lezárások miatt. Ez szám a haza munkavállalók 15 százalékát is jelentheti.

Magyarjelen.hu

További híreink

Toroczkai László: A transzhumanizmus veszélyes!

Kemény János

Nemzeti gazdasági kórkép – a magánbenzinkutasok már az út szélén

Kemény János

“Magyarország ne fizessen Ukrajnának!”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben