20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Programajánló: Idén is Legbátrabb Város Emléktúra

Szép lassan történelmet ír azzal a Barcsa-Turner Gábor által vezetett mozgalom, hogy immáron tizedik alkalommal rendezik meg az emléktúrát Magyarnándor és Balassagyarmat között. Hozzávetőlegesen ezen az útvonalon haladhattak a csehkiverő honvédek és azok a polgárok akik csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt mentsék meg szülőföldjüket. Ezzel a túrával rájuk emlékezünk, és arra a heroikus tettükre, mellyel örök példát mutattak az utókor számára hazaszeretetből – olvashatjuk a szervezők részéről.

A menetrend:

Balassagyarmat vasútállomásán lesz gyülekező 2019. január 25-e, 8:30 előtt. 8:30-kor koszorúzással tisztelgünk a vasútállomás menti harcokban hősi halált halt balassagyarmati vasutasok előtt. Ezt követően különbuszokkal jutunk ki a túra indulópontjára, a magyarnándori vasútállomásra.

A túra hossza: 20 km

Balassagyarmatról Magyarnándorig 500 Ft útiköltséggel számoljanak a megjelenők, melynek rendezése a felszálláskor esedékes.

Ha a túrán nem tudsz részt venni, de megemlékeznél őseinkről, akkor csatlakozz hozzánk Balassagyarmaton, az I. Világháborús katonai temetőnél!

A várható érkezés: 15:00-15:30

Vidd hírét a csehkiverésnek, hívd meg ismerőseidet is!

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Lépjünk együtt a hősök nyomába!

További híreink

Hírügynökséget hozna létre Márki-Zay Péter

Dunai Tibor

Elfogtak egy pedofil férfit, aki a saját rokonaival fajtalankodott

Dunai Tibor

Ismét feltörték a Facebookot

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben