19.6 C
Budapest
2022. október 7., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltVélemény

Puzsér Róbert- “Az egészséges magzatnak legalább egy szívhangnyi hozzászólása legyen”

A Spirit FM-en futó közéleti műsorban is téma volt a szívhangtörvény, amely kapcsán számos jobboldali és baloldali, vagy legalábbis oda sorolt véleményformáló nyilvánult meg.

Puzsér Róbertet joggal sorolhatjuk inkább a balliberális gondolkodók közé, ugyanakkor az is elmondható, hogy a publicista sajátos látásmódjából az következik, hogy egyéni, pártközpontok és balliberális szalonok által nem befolyásolt vélemények is “kikerülnek”.

Én nem értem, hogy az egészségügynek, aminek az emberek egészségének védése a feladata, miért kellene megkönnyítenie emberek megölését – kezdte gondolatait Puzsér.

Az egészségügynem nem feladata megkönnyítenie az abortuszt abban az esetben, ha a magzat egészséges. Természetesen mindig vannak kivételek, de ezek kivételek nem lehetnek kiindulópontok, vélte.

“Egy ember megszületését ne tekintsük már élettragédiának!”

– tette hozzá.

A kormány vagy nem hisz őszintén az élet fontosságában, vagy gyáva, ezért nem mer érdemben szigorítani az abortusztörvényen – fejtette ki hozzátéve, hogy a lengyel kormány tényleg keresztény, tényleg nemzeti radikális, a Fidesz ehhez nem elég tökös. Puzsér Róbert arra is utalt, hogy a döntéshozók az egyetlen potens ellenzéki párt vitorlájából akarják kifogni a szelet, ez a Mi Hazánk.

Orbán Viktor azt hangoztatja, hogy keresztény országot akar, de Orbán valójában sokkal jobban populista, mint amennyire keresztény – értékelt.

“Legalább nehezítsük meg, ezért magának az intézkedésnek a tartalmával nem tudok vitatkozni. Az egészséges magzatnak legalább egy szívhangnyi hozzászólása legyen az anyához a saját életének a védelmében. Az, hogy a kormány ezt meghozta az lényegesen kevesebb, mint amennyit egy magzat megérdemelne”

– zárta gondolatait Puzsér Róbert.

(fotó:24)

További híreink

Egészségügyi ellátások alól is kizárják az oltatlanokat

Faragó Dániel

Már a kutatók is az évenként megismételt oltás mellett érvelnek

Irányi Dániel

Leemelték restaurálás céljából a budai Vár fenséges Turul-szobrát

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben