5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek Humor

Rabosították a fiktív számlákkal ügyetlenkedő váci szocialista politikust

A Magyar Hírlap írt róla, hogy vác volt mszp-s alpolgármesterét fiktív számlák kiállításával gyanusítják, ráadásul az ügyről a párt társelnöke Tóth Bertalan is tudott.

A történet minden elemében szocialistának és klasszikusnak nevezhető.

Kiss Zsoltot, Vác szocialista alpolgármesterét sikkasztással gyanúsították meg, és rabosították. Kiss az MSZP Pest megyei szervezetének irodavezetőjeként alapszervezeti elnökök nevére fiktív módon ellátmány kifizetésére számlákat állított ki, és azokat hamis aláírásokkal látta el. Valószínleg így mosott tisztára kétes eredetű pénzeket.

Az ügy úgy derültki, hogy

a számlatömbök a Jókai utcai pártszékházból történő 2016-os költözéskor kipotyogtak a páncélszekrényből,

a jelenlévők így értesültek arról, hogy ők papíron ellátmányt kaptak.

A váci képviselő-testületbe úgy jutott be, hogy Tóth Bertalan 2019-ben feloszlatta a váci alapszerve­zetet, amely az ellenzéki össze­fogásban Both Jánost jelölte alpolgármesternek, ám Tóthék a feloszlatás után Kiss Zsoltot választották. Both tájékoztatta Tóthot az számlaügyről, akit ez nem érdekelt – emlékeztet a Magyar Hírlap.

Ezt követően régi mszp-s szokás szerint felnyomta párttársát és megtette a feljelentést, miután a rendőrség megkezdte a nyomozást.

További híreink

Rövidebb ideig lesz nyitva a Tesco

Dunai Tibor

GVH: a járványhelyzet kihasználása miatt 85 millió forintos bírságot kapott az Ékszer TV-t üzemeltető cég

Irányi Dániel

“Az oltásellenesek mindenkinek nagyon sok gondot okoznak” (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen