23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Rachele Mussolini kapta a legtöbb szavazatot az önkormányzati választáson

A Duce unokája, Rachele Mussolini kapta a hétvégén tartott önkormányzati választáson a legtöbb szavazatot Rómában, Mussolini az Olasz Testvérek nevű párt jelöltjeként indult – számolt be a 444.hu.

Virginia Raggi, az Öt Csillag Mozgalom politikusa, a város korábbi polgármestere olyan jó munkát végzett a település élén, hogy még csak be sem jutott a második fordulóba.

Természetesen egyből megindult a balliberális média rágalomhadjárata, miszerint csak a neve miatt szavaztak Rachele Mussolinire. Ő azonban úgy véli, az elmúlt évek kitartó és eredményes munkája, valamint programja győzte meg a választókat.

“Amikor városi politizálásra adtam a fejem öt éve, akkor még 10 százalékát sem kaptam a mostani preferencia-szavazatainak”

– nyilatkozta.

Az általa vezetett Olasz Testvérek azután vált Olaszország második legerősebb pártjává, hogy a Matteo Salvini által vezetett Liga megkezdte “néppártosodását”. Ennek keretében a Liga eldobta korábbi ideológiáját, összebútorozott a többi párttal az új egységkormányba, és, noha szavakban óvatosan bírálták a lezárásokat és a kötelező oltásokat, ám valamennyi ilyen határozatot megszavaztak.

Rachele az Olaszországot 1922 és 1943 között vezető Benito Mussolini második felesége (és saját nagymamája) után kapta a keresztnevét. Édesapja, Romano Mussolini, sikeres jazz-zongorista volt, aki egy ma már nem létező újfasiszta párt himnuszát is szerezte, és akinek első felesége Sophia Loren húga volt. Abból a házasságból született Alessandra Mussolini, Rachele nővére, aki sokáig az Európai Parlament képviselője volt. Rachele édesanyja Carla Maria Puccini, színésznő, aki főleg tévéjátékokban játszott – összegezte a politikus rövid biográfiáját a Mandiner.

Fotó: Facebook

További híreink

Ez fog csak fájni: egyetlen nap alatt 16 ezer munkanélküli segélykérelem Ausztriában

Kiss Albert

Lincselés és vandalizmus: videón a tüntetők valódi arca

Irányi Dániel

Egy teljes faluval végeztek mozambiki iszlamisták

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen