3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
Sport

Rasszista vagy realista?

Rafael Benítez, az élvonalbeli Talien Pro vezetőedzője szerint a kínai labdarúgók sokkal kevésbé értik a játékot, mint az európaiak.

A Liverpool és a Real Madrid korábbi edzője elárulta, nagyon csalódott, amikor a futballisták taktikai és technikai képességeinek hiánya miatt szenved csapata.

A Talien Pro az alapszakasz után az alsóházi rájátszásban szerepel, ám az első mérkőzését ott is elveszítette. Az idényenként 12 millió fontot kereső spanyol szakvezető elismerte, hogy nem tudja úgy befolyásolni az eredményt, mintha Európában vagy másutt tevékenykedne.

“Ha Európában dolgozol, az teljesen más, mint amikor Kínában dolgozol. Európában a játék megértése teljesen máshogy működik, itt sokkal nehezebb” – nyilatkozta.

Hamisítani fogják a kínaiak a focistákat

Az elmúlt tíz évben világszerte ismert edzők – például Felix Magath, Fabio Capello, Paulo Sousa, Marcello Lippi, Manuel Pellegrini, Luiz Felipe Scolari – és játékosok kerültek a kínai élvonalba, hogy segítsék a színvonal emelkedését, de a helyi labdarúgók tudásszintje továbbra is alacsony. Ezt tükrözik a válogatott eredményei is, éppen ezért vezették be, hogy honosíthatják a kínai bajnokságban legalább öt éve szereplő külföldieket.

 

(MTI)

További híreink

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Korábban még be akart vonulni a seregbe, de az ukrán teniszező most arról panaszkodik, hogy a szerb sportolókat beengedik Oroszországba

Faragó Dániel

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben